1470994034627919023
1470994034627919023
TGIF
16 oktober 2015

Thank God It’s Friday 16 oktober

1470994034627919023 TGIF | Oktober is natuurlijk horrormaand dus ook in deze Thank God It’s Friday lekker veel horror. Verder een lading punkhelden, een beetje haute cuisine en Tinder.

LEKKER VEEL HORROR | De pin-up versies van Freddy, Jason en Michael waren te zien in de vorige Thank God It’s Friday. Deze week heb ik de Tinder dating profielen van de jongens, een een dame, voor je. Swipe right if you’re looking for someone with a nice smile who can turn into a giant spider. Ik zou het wel weten. Freddy had het niet in zijn profiel gezet maar die kan dus best wel aardig zingen. Zijn versie van ‘Dream a Little Dream of Me’ is werkelijk prachtig, let vooral op de cameo’s. Over cameo’s, en Freddy, gesproken: Bruce Campbell heeft daar voor de casting van Ash vs. Evil Dead wel wat ideetjes over. Perfect om alvast in de Halloween stemming te komen: een fijne zombiefilm-montage. Wie herkent alle films? Genoeg over zombies, over naar de monsters, geschubde en harige. Zo staan er wat grote monsterfilms in de planning. George R.R. Martin heeft heel wat meer geschreven dan alleen maar de Song of Fire and Ice boeken. Zo schreef hij The Skin Trade, een novelle over weerwolven en daarvan is nu een serie in de maak. Werewolf is coming!

HAUTE CUISINE | Geef je een Halloweenfeestje en wil je toepasselijk eten serveren en ben je een beetje handig in de keuken dan kun je deze ALIEN eieren bakken. Hannibal is jammer genoeg afgelopen, geen Mads Mikkelsen (of Mads Smikkelsen zoals een vriendin hem noemt) meer met zijn prachtige en lugubere diners. Die gerechten werden natuurlijk niet door Mads zelf in elkaar geflanst maar ontworpen en gemaakt door Janice Poon. Op haar website kun je meer lezen over hoe ze dat doet. Niet echt horror, wel erg lekker: STAR WARS chocolaatjes.

PLAATJES KIJKEN | Ik heb nog meer monsters voor je maar dan de klassieke Universal monsters zoals Frankenstein en Dracula. Artiest Nicolas Delort maakte zeven prachtige nieuwe posters voor deze klassieke monsterfilms. De bruid van Frankenstein is hier op de pagina te zien maar klik vooral door voor de overige posters. Frankenstein komt trouwens ook voor in deze reeks afgekeurde Mondo posters. Nog meer moois: de buitenlandse posters van onder andere PSYCHO en ALIEN. Heel wat anders, maar niet minder mooi, is deze video waarin iemand met heel veel geduld Hogwarts heeft gebouwd van de pagina’s van een Harry Potter boek. Daar maakte hij dan weer een prachtig stop-motion filmpje.

NIEUWTJES | Over naar het normale, niet-horrorgerelateerde nieuws. Heel wat van de originele castleden doen mee in het derde seizoen van Twin Peaks. Michael Ontkean, sherrif Harry S. Truman, heeft er alleen geen zin in. Wie we ook voorlopig niet meer zien is Furiosa. Ze is in ieder geval niet terug te vinden in de eerstvolgende MAD MAX film. Wie wel te zien krijgen is Paul Reuben (Pee-Wee Herman) die gaat namelijk de vader van Penguin spelen in Gotham. Dat heeft ‘ie trouwens al eerder gedaan in BATMAN RETURNS. Een applausje voor John Williams is op zijn plaats wat hij is onlangs als eerste componist ooit onderscheiden met een AFI Life Achievement Award. Gefeliciteerd John! En als klapper van de week, wat mij betreft dan: GUTTERDÄMMERUNG!!!! Wat is GUTTERDÄMMERUNG? Nou dat is wanneer je zo’n beetje elke rock- en punkheld en -heldin bij elkaar in een film stopt over een wereld zonder sex, drugs en rock ‘n’ roll. En over een punk engel (Iggy Pop, wie anders) die de duivelse Evil Guitar terug naar aarde stuurt om weer een beetje leven in de brouwerij te brengen. Wie zit er naast Iggy in? Nou wat dacht je van Henry Rollins, Nina Hagen, Lemmy, Slash, Josh Homme en Grace Jones!

FILMSCHOOL | Even tot rust komen met wat leerzame video’s en artikelen over film. Zo leer je met deze film wat meer over de geheime edits in films die claimen in één take opgenomen te zijn. Twee legendarische regisseurs, één film. Voor de introductieles giallo-films staan vijftien films op het curriculum. De kostuumontwerpster van CRIMSON PEAK praat je ondertussen bij over de prachtige Victoriaanse jurken en andere kostuums die ze maakte voor de film.

GRABBELBAK | En zo zijn we weer aan het einde van deze Thank God It’s Friday gekomen. Over eindes gesproken: in James Bond worden heel wat levens beëindigd. En iemand heeft ze allemaal geteld. The Returned is eindelijk terug met een tweede seizoen. Maar waarom duurde dat zo lang? Als afsluiter MAD MAX: FURY ROAD in shiny and chrome 8-bit!

 

16 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!