TheStand2020 poster
TheStand2020 poster
Beeldbuis
3 oktober 2021

Beeldbuis Oktober 2021

TheStand2020 posterBEELDBUIS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Beeldbuis vind je interessante nieuwe genretitels waar je je luie stoel niet voor uit hoeft. Hier kijken we Blu-rays, DVD’s en VOD.

We hebben de officiele cijfers even niet paraat, maar afgaande op de aankomende DVD releases kan er vrijelijk geconcludeerd worden dat de verkoop van fysieke media nog steeds in een neerwaartse spiraal zit, zelfs onder het meer toegewijde genre-publiek; de komende twee maanden staan er namelijk maar twee titels op de kalender. Dit keer dus wat meer aandacht voor VOD.

Op 15 oktober komt de langverwachte nieuwe versie van Stephen Kings THE STAND uit op zowel DVD als Blu-ray. Met een solide cast, waaronder James Marsden en Alexander Skarsgard, en een groot budget werd getracht de nasmaak van de jarennegentig miniserie weg te spoelen. Hoewel Schokkend Nieuws de recente versie nog niet gezien heeft, lijkt het er op dat dat helaas niet gelukt is. Maarja, als er één achterban gewend is geraakt aan halfbakken adaptaties is het die van Stephen King wel. Voer voor de doelgroep dus. De nieuwe van Neil Blomkamp (DISTRICT 9, CHAPPIE) zou goed nieuws moeten zijn, maar zijn DEMONIC haalde hier de bios niet eens, en waar hij dat wel deed werd de film helaas vrijwel unaniem afgekraakt. Ben je toch nieuwsgierig naar Blomkamps versie van een Excorcist-achtige reli-horror met een sci-fi twist? Just Entertainment brengt de DVD uit op 28 oktober.

Oktober is natuurlijk Halloween-maand, en zowel Netflix als Amazon Prime gaan zoals gewoonlijk weer los met de nodige griezeltitels. Netflix begint de maand met FEVER DREAM, een Chileense adaptatie van het boek Distancia de Rescate (Fever Dream) van Samantha Schweblin, geregisseerd door de Peruaanse Claudia Llosa. Meerendeels een typische psychologische arthouse thriller, maar de bovennatuurlijke horrorelementen maken het zeker geschikt voor onze gemiddelde lezer. Nog een boekverfilming, maar wat meer standaard Schokkend Nieuws materiaal is THERE’S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE van Patrick Brice, naar het boek van Stephanie Perkins. Deze film is geproduceerd door onder andere James Wan en STRANGER THINGS alumnus Shawn Levy, en gaat over een Hawaiiaanse tiener die naar het klein-dorpige Nebraska verhuist, alwaar ze erachter komt dat haar nieuwe klas gestalkt wordt door een mysterieuze moordenaar. De interessante gimmick is dat de killer ook uit is op hun persoonlijke geheimen en maskers van zijn beoogde slachtoffers draagt. Te bekijken vanaf 6 oktober.

TheTrip Poster

Meer binnenshuiselijk geweld vanaf de vijftiende in I ONDE DAGER/THE TRIP van Tommy Wirkola. Na een poging Hollywood te veroveren met onder andere HANSEL & GRETEL: WITCH HUNTERS keerde de DEAD SNOW-regisseur weer terug naar zijn Noorwegen om het kleiner aan te pakken. Zijn nieuwste gaat over een stelletje (Noomi Rapace en Aksel Hennie) dat een weekend in een vakantiehuisje vertoeft zonder van elkaar te weten dat ze elkaar willen vermoorden. Als er ongenodigde gasten aankloppen moeten ze plotsklaps hun plannen herzien. Wirkola maakte voor Netflix al eerder het prima WHAT HAPPENED TO MONDAY (2017) en lijkt daar een nieuw thuis gevonden te hebben. Tot slot, wat betreft de Netflix titels, NIGHT TEETH van Adam Randall (I SEE YOU). Als een jonge chauffeur twee mooie dames rond Los Angeles moet rijden voor een sjieke kroegentocht, denkt hij in eerste instantie dat zijn kostje gekocht is voor die avond. Al snel blijken de twee echter vampiers te zijn en voordat je COLLATERAL-meets-UNDERWORLD kan roepen, is hij al betrokken bij een bloedige turf war tussen verschillende bloedzuigfacties. Of de film zelf net zo goed is als de heerlijke titel zal blijken op 20 oktober.

Amazon Prime lanceerde vorig jaar in samenwerking met het Blumhouse productiehuis Welcome To The Blumhouse, een horror anthologie waarin jonge regisseurs de kans krijgen hun ding te doen. Op 1 oktober ging seizoen twee in premiere. Het openingssalvo bestaat uit vampierkomedie BLACK AS NIGHT en bejaarde-buurtwacht-thriller BINGO HELL. Deze worden gevolgd door MADRES en THE MANOR op respectievelijk 8 en 9 oktober. Ryan Zaragoza’s MADRES is een typische vervloekingsfilm met een lokale insteek, waarin een Mexicaans immigrantenkoppel zich vestigt in een ogenschijnlijk idyllische plattelandsgemeenschap waar uiteraard wat aan de hand is. In dit geval zijn de zwangere vrouwen de pineut.

Welcome Blumhouse poster

Regisseur Axelle Carolyn begon haar loopbaan met het goed ontvangen SOULMATE en een hoofdstuk in TALES OF HALLOWEEN. Voor Prime schreef en regisseerde ze THE MANOR, deels standaard spookhuishorror, deels parabel over oud en dement worden. Haar troefkaart is Barbara Hershey, de prijswinnende Hollywoodveteraan die in de herfst van haar lange carriere een opvallende voorkeur voor genremateriaal vertoont. Zo dook ze de afgelopen jaren ondermeer op in BLACK SWAN en drie van de vier INSIDIOUS films. In THE MANOR speelt ze een net ingetrokken bewoner van een bejaardentehuis waar het niet helemaal pluis lijkt te zijn. Maar is het echt, of speelt haar aftaaiende gestel haar parten?

Recensies zijn binnenkort te lezen op de site of in een toekomstig nummer van het blad.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!