RECENSIE
VHS

Time Trax – A Stranger in Time(1993)

Harve Bennett (producent/co-scenarist van het merendeel der STAR TREK feature-films) is de stuwende kracht achter Nardino/Lorimar’s nieuwe SF tv-serie TIME TRAX, waarvan 22 afleveringen op stapel staan en de pilot A STRANGER IN TIME door filmdistributeurs in sommige Europse landen als feature is aangekocht. In Nederland is deze pilot nu op video verschenen.

Darien Lambert (Midkiff) is een U.S. Marshall anno 2193, die gefrustreerd moet toezien hoe zware criminelen hem bij voortduring door de vingers glippen. Zijn onderzoek zet hem op het spoor van de eminente Dr. Mordecai Sahmbi (Donat), expert op het gebied van teleportatie, die zijn duurgesponsorde TRAX-project (voor Trans Time Research and Experimentation) misbruikt om de misdadigers in kwestie tweehonderd jaar in de tijd terug te zenden – waar zij in The Washington Post van 1993 melding maken van hun veilige aankomst (!). Gewapend met een holografische zakcomputer, SELMA (voor Specified Encapsulated Limitless Memory Archive) genaamd, en zijn IQ van 204 reist Lambert naar 1993 af om de criminele elementen een lesje te leren.

TIME TRAX begraaft de toeschouwer in de eerste tien minuten onder een overmaat aan info. Wie dat allemaal heeft geslikt ziet een met animo gemaakt avontuur dat echter een forse dosis meegaandheid verlangt als het SF-kader halverwege grotendeels wordt ingeruild voor het klimaat van een politionele/politieke thriller anno 1993. De kritisch ingestelde kijker zal zich afvragen welke zin de SF-raamvertelling precies heeft – temeer daar Lambert aan het slot van de pilot besluit niet naar 2193 terug te keren. Een paar aardige, inventieve gadgets maken hun entree. Verder van dit SF-front geen nieuws.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #5, februari 1993.

© Erique J. Rebel
1 februari 1993
 • Titel
  A Stranger in Time
 • Lengte
  45 minuten
 • Regie
  Lewis Teague
 • Scenario
  Harve Bennett, Jeffrey M. Hayes, Grant Rosenberg
 • Cast
  Dale Midkiff, Elizabeth Alexander, Mia Sara
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.