RECENSIE
VHS

Mom and Dad Save the World(1992)

Op hun twintigste huwelijksdag worden couch potatoes Marge en Dick Nelson (Garr en Jones) met auto en al ontvoerd door Tod the Destroyer (Lovitz), megalomaan heerser over een kleine planeet in een verre uithoek van het heelal.

Tod valt op Marge en wil met haar trouwen. Dick weet te ontsnappen en sluit zich aan bij een groep knap ogende maar nogal simpele rebellen. Hij ontpopt zich als een geboren leider en voert de groep aan in de strijd tegen Tod. Eind goed al goed. De door Tod afgezette Koning Raff (Idle) wordt in ere hersteld en Marge en Dick keren huiswaarts met een serie verbluffende vakantiekiekjes.

MOM AND DAD SAVE THE WORLD is een melige SF-komedie in de sfeer van Mel Brooks’ SPACEBALLS. Persoonlijk vind ik MOM AND DAD beter te pruimen, maar je moet er hoe dan ook voor in de stemming zijn. Jones zet een ontwapenende sul neer, die zijn echtgenote door dik en dun trouw blijft – zelfs wanneer een bijzonder aantrekkelijke jongedame zich bij hem in een bubble-bad vervoegt en zich van haar schaarse kledij ontdoet. Een blijkbaar niet al te royaal budget voor art direction en special effects heeft de inventiviteit van de betrokken artiesten behoorlijk op de proef gesteld, met opzettelijk lullig ogende maar kleurrijke resultaten. En daarmee is alles wel zo’n beetje gezegd (behalve dat het scenario van de hand van de schrijvers van BILL AND TED’S EXCELLENT ADVENTURE is). Een melig niemendalletje. 

Copyright Jan Doense. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #6, april 1993.

© Jan Doense
1 april 1993
 • Titel
  Mom and Dad Save the World
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Greg Beeman
 • Scenario
  Chris Matheson, Ed Solomon
 • Cast
  Teri Garr, Jeffrey Jones, Jon Lovitz
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.