RECENSIE

Dark Ride(2006)

Cathy (Sigler) heeft weer eens een geintje. Zij stelt haar vijf vrienden voor de nacht door te brengen in het spook­huis ‘Dark Ride’ op de kermis van Asbury Park, New Jersey. De kermis werd gesloten in 1990 nadat serial killer Jonah (Warden) er twee jonge meisjes had afgeslacht. Het plannetje lijkt de vrienden wel wat, onbewust als zij zijn van het feit dat de tot levenslang veroordeelde Jonah het Bayshore Mental Hospital for the Criminally Insane is ontvlucht (met achterlating van een ontstellend bloedbad) en naar zijn oude ‘werkterrein’ is teruggekeerd.

Dat is het uitgangspunt van DARK RIDE. Wat volgt wordt op de dvd-inlay omschreven als a fun and gore slasher flick. De fun bestaat hierin dat de ongenietbare personages de meest infantiele en akelige grappen met elkaar uithalen en de gore komt op rekening van Jonah, die de cast – godezijdank – gezwind om het leven brengt.

Het dénouement (de ontknoping) slaat werkelijk nergens op en staat haaks op al het voorgaande. Wat een gemakzucht allemaal. Het werkje heet een ongeautoriseerde remake van Tobe Hoope’s THE FUNHOUSE (1981) te zijn, maar in vergelijking met die strak opgezette film is DARK RIDE een kledderige kwak (s)exploitatiecinema voor kritiekloze tieners, die het leuk vinden om een avondje in koor met de diverse slachtoffers mee te gillen en weddenschapjes af te sluiten op wie met wie de koffer induikt. ‘Spannende horrorfilm in de traditie van HALLOWEEN’, roept de inlay nog. Regisseur Singer en zijn medewerkers kunnen slechts dromen van de briljante publieksmanipulatie die John Carpenter nu bijna dertig jaar geleden wist te ensceneren… Geheel op locatie gefilm in Hollywood, Cal.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in SN#73, p54.

© Enrique J. Rebel
3 april 2007
 • Titel
  Dark Ride
 • Lengte
  94 minuten
 • Regie
  Craig Singer
 • Scenario
  Robert Dean Klein, Craig Singer
 • Cast
  Jamie-Lynn Sigler, Patrick Renna, David Clayton Rogers
 • Taal
  English
 • Land
  United States
Meer HorrorMeer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.