sdcc logo300
sdcc logo300
Nieuws
21 juli 2019

San Diego Comic-Con 2019: heel veel nieuws!

sdcc logo300COMIC-CON | Ook dit jaar werden er op de San Diego Comic-Con weer de nodige spectaculaire nieuwtjes bekendgemaakt, waaronder de aankondiging van Marvels ‘Phase 4’. Schokkend Nieuws zet alle aankondigingen, trailers en nieuwtjes overzichtelijk voor je op een rijtje!

Van donderdag 18 tot maandag 22 juli stond het Californische San Diego weer in het teken van de San Diego Comic-Con International, het grootste en belangrijkste jaarlijkse evenement voor alles wat met genrefilm en -televisie, popcultuur en natuurlijk comics te maken heeft. Elk jaar is dit hét evenement voor filmstudio’s en producenten om nieuwe films en series aan te kondigen, trailers te onthullen, castingnieuws bekend te maken, et cetera. 

MARVEL

‘Phase 3’ mag na AVENGERS: ENDGAME en SPIDER-MAN: FAR FROM HOME dan officieel afgerond zijn, het Marvel Cinematic Umiverse is springlevend en groter dan ooit. De volgende fase is aangebroken, en Marvel kondigde een flinke lading nieuwe films en series aan. Enkele geruchten die al langer rondgingen werden bevestigd, maar er waren ook de nodige verrassingen. Dit was het nieuws:

phase4

 

In 2020 krijgt BLACK WIDOW eindelijk haar solofilm. Naast, uiteraard, Scarlett Johansson zijn er rollen weggelegd voor Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, Ray Winstone en O-T Fabenle. Taskmaster zal de schurk zijn waartegen Black Widow het moet opnemen. De regie is in handen van Cate Shortland.

Ook in 2020 op het programma: THE ETERNALS. Deze superhelden zijn wat minder bekend dan helden als pakweg Iron Man, Spider-Man of de Hulk. Net zoals THE GUARDIANS OF THE GALAXY destijds voor velen grote onbekenden waren. Maar ook deze relatief onbekende personages zullen ongetwijfeld weer een miljoenenpubliek bereiken. Aan de cast zal het in elk geval niet liggen: onder meer Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden (GAME OF THRONES), Kumail Nanjiani en Dong-seok Ma (TRAIN TO BUSAN, THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD) maken hun opwachting. Chloé Zhao regisseert.

In 2021 krijgen we nóg drie nieuwe films: de eerste Chinese superheld in SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS, met rollen voor Simu Liu, Awkwafina en niemand minder dan Hong Kong-filmster Tony Chiu-Wai Leung. Regie: Destin Daniel Cretton. Daarna volgt DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS, wat de eerste Marvelfilm met een horrortintje moet worden. Met regisseur Scott Derrickson (SINISTER, THE EXORCISM OF EMILY ROSE) wederom in de regiestoel moet dat wel gaan lukken. Naast Benedict Cumberbatch als de vreemde dokter zal ook Elizabeth Olsens Scarlet Witch een rol spelen. De derde film van 2021 is ook bijzonder, want dat is de eerste keer dat een superheld uit het Marvel Cinematic Universe een vierde film krijgt. Die eer gaat naar Thor, in THOR: LOVE AND THUNDER. Natalie Portman keert acht jaar na THOR: THE DARK WORLD terug naar het MCU en zal een vrouwelijke versie van Thor spelen! Ook het vermelden waard: Tessa Thompsons personage Valkyrie zal in die film de eerste LHBTQ-held zijn in het MCU. Taika Waititi tekent wederom voor de regie.

Al langer bekend was dat enkele Avengers hun eigen miniseries zullen krijgen op Disneys nieuwe streamingservice. Deze werden nu ook officieel aangekondigd. Het gaat om THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER (2020), WANDAVISION (2021), LOKI (2021) en HAWKEYE (2021). Daarnaast komt er een animatieserie, getiteld WHAT IF…? Zoals de titel al zegt zal deze serie hypothetische vragen beantwoorden, zoals ‘wat als Loki de hamer van Thor had gevonden?’. Deze verhalen zullen niet canon zijn. Wel zullen de stemmen ‘gewoon’ worden ingesproken door de sterren uit de films, waaronder Michael B. Jordan, Chris Hemsworth, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Samuel L. Jackson, Jeff Goldblum, Paul Rudd, Nathalie Portman en vele anderen.

En dan zijn we nog niet klaar, want Marvel-opperhoofd Kevin Feige had nog een paar verrassingen in petto. Zo krijgen we een nieuwe BLADE-film. Deze keer zonder Wesley Snipes, maar mét meervoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali! Een releasedatum is nog niet bekend. Ook hintte Feige naar vervolgen op BLACK PANTHER en CAPTAIN MARVEL, én naar de toevoeging van de X-Men en de Fantastic Four aan het MCU. Meer nieuws hierover volgt ongetwijfeld in de komende weken/maanden.

SERIETRAILERS

SDCC is ook dé plek om nieuwe trailers van series te lanceren. En ook dit jaar zaten daar weer een hoop grote titels tussen: 

THE WALKING DEAD, seizoen 10

 FEAR THE WALKING DEAD, seizoen 5

Over THE WALKING DEAD gesproken: er was al eerder aangekondigd dat Rick Grimes (Andrew Lincoln) na zijn vertrek uit de serie terug zou keren in losstaande films. Op SDCC werd aangekondigd dat de eerste van die films een bioscooprelease zal krijgen! Ook was er een korte teaser te zien, waarin eigenlijk niets te zien was:

WATCHMEN

STAR TREK: PICARD

SNOWPIERCER

HIS DARK MATERIALS

THE FLASH, seizoen 6

ARROW, seizoen 8

SUPERGIRL, seizoen 5

THE WITCHER

CREEPSHOW

THE EXPANSE, seizoen 4

PREACHER, seizoen 4

FILMTRAILERS

Ook veel films hadden hun trailerdebuut op SDCC 2019. Onder anderen IT: CHAPTER TWO en TERMINATOR: DARK FATE. Hieronder staan ze handig achter elkaar geplakt!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!