guardiansofthegalaxy
guardiansofthegalaxy
Beeldbuis
21 december 2014

Thuisbios, week 51

guardiansofthegalaxyKOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week occult gedoe in Colombia, megatornado’s in Oklahoma, de verdere avonturen van een Griekse halfgod en de nummer twee uit onze top 10 van 2014.

THE DAMNED is al te huur en te koop sinds week 50 maar ik heb ‘m vorige week volledig over ’t hoofd gezien. Niet zo gek want deze met clichĂ©s gevulde horrorfilm over Amerikaanse toeristen die in een verlaten hotel in Colombia worden geconfronteerd met occult gedoe is tamelijk forgettable. “Het beste wat je van THE DAMNED kunt zeggen, is dat [regisseur Victor] CarcĂ­a slim profiteert van het Colombiaanse regenseizoen”, schreef recensent Barend de Voogd. “De voortdurende regenval, lekkage, vochtigheid en kou geven de film een ongastvrij en onheilspellend sfeertje.” Barend’s volledige recensie lees je hier. Te koop, te huur en VOD vanaf 8 december (Dutch FilmWorks).

Meer slecht weer in INTO THE STORM. Wanneer vijf tornado’s zich aaneensluiten en een megatornado vormen, moeten de inwoners van het stadje Silverton in Oklahoma hollen voor een leven. Er is goed nieuws en slechts nieuws volgens recensent Phil van Tongeren. “Het goede nieuws is dat de special effects er heel behoorlijk uitzien.” Het slechte nieuws: “Het menselijk drama komt er helaas bekaaider af” en geen rampenfilmclichĂ© (CONFLICT!) wordt vergeten. Vooral een aanrader dus voor kijkers die niet van verrassingen houden en een mooie CGI-tornado weten te waarderen. Te koop, te huur en VOD vanaf 17 december (Warner).

Hercules heeft in de gelijknamige film van Brett Ratner zijn twaalf moeilijke werken voltooid. Hij en zijn vijf wapenbroeders worden door de koning van ThraciĂ« ingehuurd om zijn leger te trainen en zijn aartsvijand Rhesus te verslaan. Beter dan THE LEGEND OF HERCULES van Renny Harlin, die eerder dit jaar uitkwam, was het oordeel van veel critici en filmliefhebbers. Maar of dat ook betekent dat HERCULES een goede film is…  Dwayne ‘The Rock’ Johnson ziet er in de trailer in elk geval geloofwaardig uit als de Griekse krachtpatser. Te koop, te huur en VOD vanaf 17 december (Universal).

Saving the best for last: GUARDIANS OF THE GALAXY. Nummer twee in onze top 10, zie Schokkend Nieuws # 111, van de beste horror-, sciencefiction- en fantasyfilms van 2014. “De superheldenfilm van 2014 kwam van een outsider: James Gunn, de regisseur van SLITHER, maakte een fijne anarchistische versie van STAR WARS met een lekkere soundtrack”, aldus Barend de Voogd. De lovende recensie van Hedwig van Driel lees je hier. De persoonlijke lijstjes met de vijf beste films van 2014 van de Schokkend Nieuws medewerkers publiceren we vanaf volgende week op de website. GUARDIANS OF THE GALAXY is te koop, te huur en VOD vanaf 17 december (Disney).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĂłg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!