Santas Cause def
Santas Cause def
Nederhorror & scifi
22 december 2014

Santa’s Cause

Santas Cause def NEDERHORROR | It’s the most wonderful time of the year… Kerst begint een beetje vroeg dit jaar want hier is, exclusief op schokkendnieuws.nl, de nieuwe korte film van The Heyl Brothers: SANTA’S CAUSE!

Justin en Joël Heyl timmeren al langer aan de weg met hun filmprojecten.  De broers studeerden aan de HKU in Utrecht, wonnen in 2012 de Upcoming Talent Award tijdens het festival Film by the Sea voor hun film THE ACID THEATER (12′), regisseerden CARNIVORE (8′) en werken momenteel aan de proloog van hun eerste lange speelfilm STELLAR. Het script werd geschreven in samenwerking met Manon Polare, de zangeres van de band Stellar. Het verhaal draait om het eeuwige gevecht tussen Goed en Kwaad en de makers beloven een “bloedstollende, epische strijd waarbij de toekomst van de gehele wereld op het spel staat.” De teaser-trailer is bijna af.

Bloedstollend is ook SANTA’S CAUSE, de kerstverrassing die de heren dit jaar op ons loslaten. De korte film neemt op satirische wijze afstand van de discussie waarmee Sinterklaas dit jaar zo worstelde. Na de Pieten eisen, in SANTA’S CAUSE, nu ook Santa’s little helpers, de elven, genoegdoening. Santa komt zwaar onder vuur te liggen en belandt zelfs aan lager wal. Wanneer hij er dan ook nog achterkomt dat zijn vrouw hem heeft verlaten voor de hoofdelf, zijn de kerstrapen gaar…”

In de rol van Kerstman: Roel Sooma van Ypma. Roel was gaffer/hoofd electrical department bij Nederlandse filmproducties als ELINE VERE, CAGED en DE POEL en werkte al eerder samen met The Heyl Brothers. Schokkend Nieuws had verleden week al een uitgebreid interview met hem.

Namens de Schokkend Nieuws-redactie iedereen alvast een fijn Kerstfeest toegewenst en veel plezier met SANTA’S CAUSE. Roel brengt wat licht in de wereld. “Ho ho ho! Merry Christmas you whiny bunch!”

22 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!