StarWars
StarWars
TGIF
19 december 2014

Thank God It’s Friday, 19 december

StarWars TGIF | It’s beginning to look a lot like… Friday! Stap even uit de mensenmassa’s in de winkels, stop je online aankopen, leg de menuplanner en die bankpas weg, haal diep adem en geniet van een lading geeky linkjes. Gratis en voor niets!

STAR WARS | Ik voorzie dat we tot de premi√®re eind volgend jaar elke week wel een STAR WARS-rubriekje zullen hebben, want de nieuwtjes (en niet te vergeten de non-nieuwtjes) blijven maar komen. Zo hebben de¬†nieuwe STAR WARS-personages namen! Dat is wel zo handig als we dalijk recensies moeten schrijven. Rolling droid heet dus gewoon BB-8. BB-8… Big Brother? Brigitte Bardot? Bakkie Blik? Poe Dameron klinkt dan weer helemaal nergens naar.¬†Oops.¬†Het originele STAR WARS-artwork staat natuurlijk in ons collectieve geheugen gegrift, maar ooit, voordat iemand maar kon vermoeden hoe iconisch het allemaal zou worden, waren er andere opties. ¬†En er worden nog steeds creatieve alternatieven gemaakt. Zie ook hierboven en in deze link ‚Äď vroege uitprobeersels en latere alternatieve posters. Ook iconisch is¬†Mark Hamill, en die is h√©√©l blij om weer¬†terug¬†te zijn in¬†A Galaxy Far Far Away.¬†En ben je nog niet klaar met je kerstversieringen? Pak een schaar en een blaadje en knutsel je eigen Star Wars snowflakes! Wacht niet te lang, want zo te zien ben je er wel even mee bezig. En man, je zal dit in je straat hebben! Of een Darth Kerstboom! ¬†In ander nieuws: Ridley Scott zegt dat het script van de BLADE RUNNER reboot het beste script¬†is dat Harrison Ford ooit gelezen heeft. Echt, Harrison? Echt? Echt echt? Beter dan alle STAR WARS, alle INDY’s en de originele BLADE RUNNER? Het zou mooi zijn, maar als je het niet erg vindt houd ik nog even mijn hart vast totdat het zover is.

SUPER! | Wat zou TGIF zijn zonder een potje superhelden. Een stuk minder super, that’s what! Sony blijft lek, en als het allemaal¬†waar is gaat Jeff Nichols (MUD) Aquaman regisseren en willen ze dat X-Men en Fantastic Four gaan kruisbestuiven. Er is ook slecht nieuws voor Andrew Garfield geleaked, blijkbaar is hij alweer uitgerangeerd als Spider-Man. En Channing Tatum heeft echt enorm zin in een Ghostbusters-film.¬†Hier is nog een korte¬†blooper reel¬†van¬†GUARDIANS OF THE GALAXY, en hier doet Iron Man zijn¬†naam¬†eer aan.¬†Weet je wie trouwens echt niets heeft met den heedendaagschen superhelden? Tim Burton. Maar hij wil wel nog steeds BEETLEJUICE 2 maken, m√©t Winona Ryder. Ook¬†Jon Hamm (Mad Men) heeft geen enkele interesse in een superheldenrol, hoewel hij er toch de kaaklijn voor heeft. En tot slot: Michael Keaton. Bad ass.¬†

mt_ignore:Doctor Who

POSTERS | Captain EO eat your heart out, Michael Jackson is Star Lord. Stoere helden in stoere vintage posters. Een eerste poster van ATTACK ON TITAN: titans zijn groot! The floatiest floating head of all time? Ga je schamen, postermakers. En als jullie daarmee klaar zijn, kijk dan eens hier hoe het ook kan: de favoriete Mondo-posters van Elijah Wood. Mondo maakte trouwens ook deze prachtige Hobbit-posters. En deze retro Doctor Whoposters wil ik allemaal wel onder de kerstboom vinden!

VANALLES | Geloof je in re√Įncarnatie? Dan is hier Bruce Lee v.2. In de categorie ‘dingen-waarvan-je-niet-wist-dat-je-ze-nodig-had-in-je-leven’: Arnold Schwarzenegger speelt de Terminator theme. Met een lepel! Op een koffiekopje! Gekkenhuis. En als we het er toch over hebben, hier is een fan edit die probeert de Terminator-tijdlijn uit te leggen.¬†Lukt niet.¬†The Colbert Report is aan zijn eindsprint bezig, voor Stephen Colbert het talkshowstokje overneemt van David Letterman, en hij gooit nog even al zijn¬†geekiness¬†in de strijd. Hier interviewt hij ‘Keeping it real, yo!’ Smaug.¬†Hier trouwens nog een heel lijstje favoriete filmdraken. En hier heel veel The Walking Dead zombietaarten! Je zou denken dat ze bij Playboy met hele andere dingen bezig zijn, maar blijkbaar hebben ze tijd gehad om alle afleveringen¬†van alle Star Trek-series te ranken. Van 695 naar 1. Shades of Grey is blijkbaar nooit veel soeps geweest, of het er nou vijftig waren of niet. En nog net op tijd voor je kerstverlanglijstje: vinyl figures van BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA! Je wordt natuurlijk overstelpt door lijstjes deze dagen, maar deze wilde ik toch nog even apart melden. The Best Horror Films of 2014, met nu eens niet de uitgekauwde favorieten erop. Ik heb er in elk geval weer een paar voor mijn oneindige to see lijst uitgehaald. Nog een lijst:¬†The Black List is een lijst met de¬†interessantste¬†films die nog niet gemaakt zijn. Dit jaar veel scifi, dat dan hopelijk volgend jaar alsnog een kans krijgt.¬†Als je klaar bent met het knutselen van de Darth Vader-sneeuwvlokken uit het STAR WARS-rubriekje, verwen dan je kat nog even voor de feestdagen door hem lekker aan de Eye of Sauron te laten krabben en in een Shire-kattenbak¬†te laten poepen. Dat willen we toch allemaal wel. Hier is nog een Honest Trailer van THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG. Tot slot:¬†David Lynch is working on a film with a monkey named Jack. Ik herhaal: David Lynch is working on a film with a monkey named Jack.¬†

En we eindigen hiermee: Martin Freeman terug in The Office waar het allemaal ooit begon. Maar dan wel met die oren en harige voeten.

Rest me alleen nog jullie een fijne kerst te wensen, vrede op aarde enzo, en tot de volgende keer! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected].

 

19 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!