Crypto
Crypto
Nieuws
18 december 2014

Crypt-o-Lazarus

Crypto PRIJSVRAAG | En? Is iedereen al lekker aan het puzzelen geslagen? Voor wie tijdens de feestdagen naar zingeving zoekt of zich gewoonweg verveelt, stond er in Schokkend Nieuws #111 een satanisch moeilijk beeldcryptogram. Je hebt nog tot 3 januari om deze gestoorde puzzel op te lossen en er valt nog wat te winnen ook!

De eerste twee goede antwoorden zijn binnen, dus hij ís echt op te lossen. Geen abonnement of los nummer gekocht? Je kunt Schokkend Nieuws #111 ook downloaden, maar wees gewaarschuwd: hij is moeilijk.

Hierboven staat er één, als voorbeeld: welke film wordt hier bedoeld? In de gehele puzzel vind je zevenentwintig cryptogrammen – en ze verwijzen allemaal naar een Schokkend Nieuws-waardige film. Meestal is de hint een directe verwijzing naar de titel, maar het kan ook om een situatie of personage uit de film gaan. Als je de titels juist invult, vormen de grijze vakjes samen een zin.

Puzzel in je eentje of maak er een drankspel van met je vrienden. Wie het hoogst gooit mag beginnen. Zet de pionnen op start en gooi een dobbelsteen. Zodra je op een beeldcrypto landt die nog niet is geraden, heb je één minuut om hem (samen) op te lossen. Niet gelukt? Shotje nemen! Speel door tot je de crypto hebt opgelost of iedereen te lazarus is om de dobbelsteen terug te vinden.

Onder de goede inzendingen verloten we een stevig verrassingspakket bestaande uit dvd’s, blu-rays en comics!

Mail je oplossing uit de grijze vakjes vóór 3 januari 2015 naar [email protected]. Meegestuurde foto’s van het drankspel worden enorm gewaardeerd door de redactie!

Het kerstcryptogram (en de rest van SN 111 als PDF) in huis halen?
{nicedownloads:35}

18 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!