Prooi smal
Prooi smal
Nederhorror & scifi
16 december 2014

Groen licht voor Dick Maas

Prooi smal NEDERHORROR | Brekend nieuws:  het Nederlands Film Fonds heeft PROOI, de nieuwe thriller van Dick Maas, een realiseringbijdrage toegekend! Men verwacht dat de camera’s in april kunnen gaan draaien.

“Een beetje JURASSIC PARK-achtig, maar dan op zijn Hollands.” Zo omschreef Dick Maas in mei dit jaar zijn film tegenover Schokkend Nieuws. In PROOI voert de regisseur van DE LIFT, AMSTERDAMNED en SINT een losgeslagen, bloeddorstige leeuw op.

Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Een dierenarts van Artis denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

Maas vertelde ons destijds al druk bezig te zijn met proefopnames (“Een aantal shots zullen we moeten maken met een 3D-leeuw.”) en ook te werken aan de scenario´s van de actiekomedie PARA en SINT 2: WILD GERAAS. Vandaag kwam in een persbericht van distributeur Dutch FilmWorks dus het goede nieuws dat PROOI een ‘Go Picture’ is. Het Filmfonds gaf al eerder enkele ontwikkelingsbijdragen, maar kende deze week €500.000 toe. DFW hoopt de film in april 2016 in de bioscoop uit te kunnen brengen.

Dick Maas is blij dat hij aan de slag kan. “PROOI zie ik als een grote uitdaging. Nederland heeft, naast alle kinderfilms en romantische komedies, ook lekkere actiefilms met spektakel nodig. Het is zeker in Nederland niet het makkelijkste genre om van de grond te krijgen, maar PROOI heeft wel alle ingrediënten om een geweldige popcornmovie te worden waarbij het lachen en griezelen is. Het is tijd om de leeuw los te laten in onze hoofdstad.”

mt_ignore: Prooi breed

16 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!