Talesofhalloween
Talesofhalloween
Beeldbuis
1 november 2015

Thuisbios, week 44

TalesofhalloweenKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week de moeder aller aardbevingen, een boze beer, cowboys versus dino’s en tien korte verhalen over Halloween.

In de rampenfilm SAN ANDREAS wordt Californië getroffen door een joekel van een aardbeving ; 9,6 op de schaal van Richter. Helikopterpiloot Ray, gespeeld door Dwayne ‘The Rock’ Johnson, reist samen met zijn vrouw (Carla Gugino), met wie hij in scheiding ligt, naar San Francisco om zijn dochter (Alexandra Daddario) te redden. De film bevat geen greintje originaliteit, aldus recensent Barend de Voogd. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, maar is helaas SAN ANDREAS ook niet spannend. Grootste makke is belabberde cgi. “SAN ANDREAS ziet er geregeld uit als een Photoshop-ongeluk, het equivalent van de Nederlander die vorige maand de Eiffeltoren onder het topje van zijn vinger probeerde te shoppen. In de eerste helft kun je daar, op een B-movie kind of way, nog wel schik in hebben, tegen einde zijn de sloopwerkzaamheden vermoeiend en monotoon.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 oktober (Warner).

Meer mens versus natuur in RED MACHINE, waarin een boze grizzly beer genaamd ‘The Red Machine’ twee kamperende broers (James Marsden en Thomas Jane) stalkt. “When a grizzly gets angry, they don’t give a shit whether you’re a logger or a treehugger. All of you taste the same.” Aldus een personage met kennelijk enige praktijkervaring. RED MACHINE is de tweede speelfilm van regisseur David Hackle die in 2008 debuteerde met SAW V. De recensie van Barend de Voogd kan je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 oktober (Splendid).

JURASSIC HUNTERS werd in de VS uitgebracht als COWBOYS VS. DINOSAURS. Dat klinkt veelbevolend maar helaas speelt de film zich af in het heden en niet het oude wilde westen. Een explosie in een mijn legt een onderaardse ruimte bloot waaruit dinorussen verrijzen die hun tanden zetten in de bewoners van het nabijgelegen westernstadje Livingstone. Een groepje plaatselijke revolverhelden komt in actie en neemt de wapens op tegen de prehistorische monsters. Met o.a. Vernon Wells en Eric Roberts die het al eerder aan de stok hadden met dinosaurussen in respectievelijk JURASSIC CITY (2014) en RAPTOR (2001). Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 oktober (Splendid).

Net op tijd voor Halloween is TALES OF HALLOWEEN, een anthology film met tien korte films geregisseerd door Darren Lynn Bousman (SAW II, III and IV), Axelle Carolyn, Adam Gierasch (AUTOPSY), Andrew Kasch, Neil Marshall (THE DESCENT), Lucky McKee (THE WOMAN), Mike Mendez (BIG ASS SPIDER!), Dave Parker (THE HILLS RUN RED), Ryan Schifrin (ABOMINABLE), John Skipp en Paul Solet (GRACE). De film was onderdeel van de Halloween Horror Show afgelopen nacht, dus mocht je dat gemist hebben dan kan je ‘m vandaag alsnog bekijken en morgen gewoon meepraten bij het koffiezetappartaat of de watercooler op je werk. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 oktober (Splendid).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!