Ash
Ash
TGIF
30 oktober 2015

Thank God It’s Friday 30 oktober

ashTGIF | De ingrediënten om deze vrijdag te vieren: Bakken horror, een flinke lading STAR WARS en een enorme dosis James Bond. Dit weekend kan niet meer stuk! HALLOWEEN | Morgen is het zover; de kerstdagen voor elke horrorfan: Halloween! De dag waarin kinderen verkleed allerlei snoep scoren en wellicht thuis nog even de reclame van Silver Shamrock op televisie kunnen meepakken. Iedereen die Silver Shamrock nog kent, weet hoe dat zal aflopen. Zo zijn er genoeg Halloweenavonden in de horrorgeschiedenis die niet al te best afliepen. Eén van de bekendste oorzaken van een verstoorde Halloweenavond is en blijft natuurlijk Michael Myers. Heb je je ooit afgevraagd wat hij in zijn vrije tijd doet? Hoe dan ook, morgen staat in het teken van horror. Zoek je nog tips voor een passende activiteit? Wellicht kun je een bezoekje brengen aan een Indiaanse begraafplaats. Die zijn immers een inspiratie geweest voor talloze horrorfilms. En over een tijdje kun je hopelijk, in navolging van het bekende doolhof, ook een bezoekje brengen aan het Overlook Hotel uit THE SHINING. Wie wil er nu niet op Halloweenavond een whiskey bestellen bij Lloyd en daarna lekker in bad in kamer 237?Voor wie thuis wil blijven met Halloween, kan natuurlijk een goede klassieke horrorfilm opzetten. Of wellicht een toffe horrorgame spelen. En er is genoeg horror op de televisie. En dan bedoelen we niet de programmering van SBS6, maar bijvoorbeeld The Walking Dead. De derde aflevering van het zesde seizoen (pas op voor spoilers) wordt in ieder geval veel besproken en gewaardeerd. Verder krijgen we natuurlijk op Halloween de première van Ash vs. Evil Dead. Voor liefhebbers zijn de eerste vier minuten al te bekijken. En inmiddels is ook bekend dat er een tweede seizoen gaat komen. Dus we zijn gelukkig nog lang niet af van Ashley Williams en zijn boomstick, kettingzaag en eeuwige strijd met de Deadites. Als laatste wachten we allemaal met smart nog op één serie: Full House of 1000 CorpsesJAMES BOND | Natuurlijk moeten we het ook over James Bond hebben. SPECTRE is sinds gisteren in de Nederlandse bioscopen te zien. In de UK heeft de film in ieder geval al een spectaculaire opening gehad qua box-office. Ben jij helemaal klaar voor SPECTRE? Hier nog wat feitjes en een blik op de cast van deze nieuwe Bond vóór ze beroemd waren. Met natuurlijk aandacht voor Monica Bellucci, die zich nu in de rij van Bond girls mag aansluiten. James heeft niet stilgezeten, zoveel is zeker. Daarnaast heeft de bekendste geheim agent ook in veel auto’s rondgereden. Ken jij ze allemaal? Dan hebben we nog een video waarin alle Bond-vertolkers op een rijtje worden gezet. Iedereen heeft wel een favoriete vertolker. Daniel Craig valt bij velen in de smaak, maar in het casino kan hij stiekem toch niet op tegen Pierce Brosnan.
STAR WARS | Nu de release van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS steeds dichterbij komt, is het natuurlijk onmogelijk om het niet over STAR WARS te hebben. Zo was men lyrisch over de laatste trailer. Zelfs de personages uit INSIDE OUT hebben van de trailer kunnen genieten. Volgens regisseur J.J. Abrams is het de laatste trailer die we zullen zien voor de film uitkomt. Ondanks de vele positieve reacties waren er ook fans die het jammer vonden dat Luke Skywalker (bijna) niet te zien is. Abrams blijft mysterieus over de reden, maar geeft aan dat Luke bewust niet getoond wordt. Dus om Luke te zien zullen we in december toch echt naar de bioscoop moeten. Sommige fans konden daar niet op wachten en maakten alvast een trailer waarin Luke wel een grote rol speelt.

 Verder hebben we qua STAR WARS nog wat interessant materiaal; zo werd Chewbacca onlangs gearresteerd. Dat zie je toch niet elke dag. Verder een interessante reeks foto’s van Carrie Fisher ter promotie van RETURN OF THE JEDI en een heleboel unieke foto’s die een kijkje geven achter de schermen van de oude films. En voor de liefhebber nog een reeks schitterende unieke posters. Zo zitten we helemaal in de sfeer!

Maar het is nu vooral belangrijk om in de sfeer van Halloween te blijven, dus nemen we tot slot een kijkje bij een paar monsterlijke filmwormen. STAR WARS-fanaten hoeven niet te treuren; uiteraard zit de Exogorth er ook bij!Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend en happy Halloween!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!