deadpool
deadpool
TGIF
5 november 2015

Thank God It’s Friday 6 november

deadpool TGIF | Het voelt altijd een beetje als een anticlimax, de week na Halloween. Gelukkig kun je nog kijken naar leuke geeky kostuums. En gelukkig is het alweer bijna weekend!

IN PAK | Ryan Reynolds kan maar geen genoeg krijgen van zijn superheldenrol (nee, niet díe). Ze moeten wel – zoals hij tweette – stoppen met al dat gesleutel aan de tijdlijn: het wordt een beetje verwarrend zo. The Rock liet zien dat hij van spinazie houdt. Neil Patrick Harris en z’n gezin gingen voor kostuums uit een Galaxy far far away. Het verreweg meest afschrikwekkende kostuum? Heidi Klum, die haast onherkenbaar was als Jessica Rabbit.

TUSSEN DE STERREN | We kunnen natuurlijk niet om het grote nieuws van de week heen: er komt in 2017 (eindelijk!) weer een Star Trek-serie! Voor het eerst sinds 2005 zullen we weer regelmatig de wereld van Gene Roddenberry kunnen bezoeken, waarmee het gat tussen het einde van Entreprise en de nieuwe serie net zo groot is als het gat tussen The Original Series en The Next Generation. Show-runner wordt Alex Kurtzman, die meeschreef aan de laatste twee films en verder een vrij onevenwichtige CV heeft: Fringe geeft hoop, Scorpion minder. Ik heb (net als io9) wel wat wensen: een plot dat ook episodisch leuk is en zich niet verliest in teveel mt_ignore:leia mythologie, een diverse crew … en eerlijk gezegd ben ik niet tegen een terugkeer van de beste kapitein.

…EN TUSSEN DIE ANDERE STERREN | Er gaat een gerucht dat er een STAR WARS-uitbreiding komt van Disney World, en het zou mij niet verbazen: waarom niet profiteren van de hype? Als het inderdaad waar blijkt, dan zal je ook vast Death Star-wafels kunnen eten in het park. Je kunt trouwens ook echt té ver meegaan in de hype. Verder liet striptekenaar J. Scott Campbell zich ontvallen dat de bikini-outfit van Leia niet meer mag van de Disney-overlords. Je zou denken dat ik als rechtgeaarde feministe sta te applaudisseren, maar moeten we nou écht een toffe scène laten verpesten door het gekwijl van generaties jongetjes? Het is dat Carrie Fisher, toen ze Daisy Ridley interviewde, zelf liet doorschemeren niet zo’n fan te zijn geweest van de outfit, maar laten we niet vergeten dat ze met die ketting wel mooi Jabba wurgt. Ik laat me liever door THE FORCE AWAKENS verrassen, maar wie drie kwartier speculatie wil horen kan dat. Lainey voorspelt dat Poe Dameron het einde niet haalt, maar ik hoop (niet alleen vanwege mijn crush op Oscar Isaac) dat ze daar ongelijk in heeft. En dan verscheen er vandaag op de Japanse YouTube account van Disney natuurlijk ook nog  een trailer met nieuwe beelden.

GRABBELBAK | De 25 beste superheldinnen op het grote en kleine scherm. De poster van de Harry Potter-prequel. Een nieuwe trailer voor THE HATEFUL EIGHT (je krijgt mij niet zover dat ik nummers in woorden zet, sorry). Quentin Tarantino heeft het trouwens nog steeds aan de stok met Amerikaanse politie-agenten.

HORROR | Vice interviewde Victor Miller, de schrijver van FRIDAY THE 13TH. Hij blijkt het enigszins jammer te vinden dat Jason Voorhees zo’n killer is geworden. Patrick Lussier, die een HELLRAISER-film zou maken die er uiteindelijk nooit gekomen is, sprak in de The Movie Crypt-podcast over het gefaalde project. De dertig beste horror-soundtracks. Tien ondergewaardeerde horror-sequels. Voor de longread-lezer een fascinerend artikel over horror en experimentele cinema. Last but not least: een geschiedenis van filmbloed.

Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

5 november 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!