insurgent
insurgent
Beeldbuis
16 augustus 2015

Thuisbios, week 33

insurgent KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week veel tienerproblematiek en een seriemoordenaar die het heeft voorzien op dikke mannen.

In OUIJA zoekt Laine, gespeeld door Olivia Cook (THE QUIET ONES, Bates Motel), bijgestaan door een roedel andere jeugdige sterren middels het gelijknamige bord contact met de geest van jeugdvriendin Debby die onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Als er verbinding is met gene zijde, is het echter nog maar de vraag of ze de geest van Debbie aan de lijn hebben of… iets anders. “Wie niets gewend is, zal misschien wakker blijven bij alle keiharde schrikgeluiden, maar voor genrefans is er weinig te beleven in OUIJA”, aldus recensent Barend de Voogd. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 11 augustus (Universal).

De horrorthriller AWAKENED stamt alweer uit 2013 en verschijnt nu pas op dvd en blu-ray. Op zoek naar de waarheid omtrent de mysterieuze dood van haar moeder veertien jaar terug ontdekt Samantha, gespeeld door Julianne Michelle (APARTMENT 1303 3D), dat niet iedereen even blij is met haar gewroet in het verleden, al krijgt ze onverwachts hulp vanuit het graf. Verder met o.a. Edward Furlong (BRAINSCAN, TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY) en Sally Kirkland (SUBURBAN GOTHIC). Te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 augustus (Source1media).

In de horrorkomedie CAMP MASSACRE gaan tien mannen met overgewicht de strijd met elkaar aan in een reality-show rond afvallen. Als tijdens de voorrondes deelnemers op mysterieuze wijze verdwijnen, wordt al snel duidelijk dat ze niet vrijwillig zijn afgehaakt maar, zoals de titel al doet vermoeden, te grazen zijn genomen door een seriemoordenaar. De film werd in Amerika al eens eerder uitgebracht onder de titel FAT CHANCE. Te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 augustus (Source1media).

Tienerbroertjes Killian en Crawford ontdekken in de horrorfilm TREEHOUSE in een boomhut de zwaargewonde Elizabeth. Ze beweert dat haar broertje is meegenomen door boosaardige schaduwfiguren. Als Crawford hulp gaat halen, keren de schaduwfiguren terug en zitten Killian en Elizabeth als ratten in de boomhut…eh val. Regisseur Michael G. Bartlett maakte eerder de horrorfilms THE ZOMBIE DIARIES (2006) en WORLD OF THE DEAD: THE ZOMBIE DIARIES (2011). Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 11 augustus (Just Entertainment).

Meer tienerproblematiek in INSURGENT, het tweede deel van de Divergent-serie gebaseerd op de young adult-boeken van Veronica Roth. Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) zijn op de vlucht voor Jeanine (Kate Winslet), de leidster van de machtsbeluste elite van de factie Eruditie, en moeten erachter zien te komen waarom de familie van Tris zich heeft opgeofferd en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om hen tegen te houden. De opnames voor deel drie, ALLEGIANT, zijn inmiddels gestart en zoals de young adult-boekverfilmingtraditie het wil zal ALLEGIANT in twee delen worden uitgebracht. Deel één van deel drie staat gepland voor maart 2016. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 11 augustus (Belga).

16 augustus 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!