The Doctor and The Rocker by Nan Lawson 686x858
The Doctor and The Rocker by Nan Lawson 686x858
TGIF
13 augustus 2015

Thank God It’s Friday 14 augustus

The Doctor and The Rocker by Nan Lawson 686x858 TGIF | Yes, we hebben weer een week overleefd! Geef jezelf en/of je meelezende en meedrinkende collega’s maar een schouderklopje. Gedaan? Dan gaan we meteen door naar de linkjes extravaganza die Thank God It’s Friday heet.

NIEUWTJES | Het nieuws is nog steeds een beetje komkommerig, maar ik heb me door de donkerste dieptes van het internet geworsteld en wat interessant nieuws voor jullie opgegraven. Zo heeft de nieuwe GHOSTBUSTERS een oude Ghostbuster weten te strikken. Steven Spielberg probeert de gepensioneerde Gene Wilder zover te krijgen om weer te gaan acteren. Voor welke film Spielberg Wilder wil hebben is nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat het om de verfilming van Roald Dahls THE BFG gaat. Als je maar vaak genoeg Beetlejuice zegt, dan verschijnt er een BEETLEJUICE sequel! Zo’n beetje de hele oorspronkelijke cast doet mee en ik ben ook present als bioscoopbezoeker. Altijd leuk: nieuwsberichten die met allegedly of reportedly beginnen. Of er moet dan een emmer zout bij, of je kunt het zoutloos tot je nemen. Zo heeft Ben Affleck het allegedly met de nanny gedaan en reportedly gaat ‘ie nog twee keer Batman spelen én regisseren. Maisie Williams kennen we allemaal natuurlijk als Arya uit Game of Thrones. Voor degenen die niet naar Game of Thrones kijken: ze zit ook in het nieuwe seizoen van Dr. Who! Allegedly heb ik nog nooit een aflevering van Dr. Who gekeken en reportedly is de kans groot dat dat zo blijft. Misschien dat ik me wel ga wagen aan Westworld.

PLAATJES KIJKEN | Noel Leu is een grafisch ontwerper en blijkbaar een groot fan van post-apocalyptische sciencefiction B-films, gemaakt tijdens de Koude Oorlog. Leu schreef en tekende er in ieder geval een mooi boek over. Nan Lawson tekent en ontwerpt ook, maar zij heeft meer met populaire cultuur en maakte een serie mooie posters waaronder die van BACK TO THE FUTURE die je bovenaan deze pagina ziet.

VIDEOOTJE KIJKEN | Over naar de bewegende plaatjes. Klikken en kijken, heb je je handen vrij om die borrelnoten en biertjes in je mik te gooien. De laatste tijd lig ik wakker van allerlei existentiële vragen. Wat als Werner Herzog ANT-MAN had geregisseerd? Hoe ziet DISTRICT 9 eruit in 8-bit? En wat als Deadpool even kwam huishouden in The Walking Dead? Een tijdje terug had Eye een prachtige tentoonstelling over de Quay Brothers. Mocht je die gemist hebben, niet getreurd want niemand minder dan Christopher Nolan heeft een korte film gemaakt over de broers.

PIJNLIJK | FANTASTIC FOUR is een fantastic flop en dat is best wel pijnlijk/hilarisch. Acteur Miles Teller doet zijn best de film te verdedigen door te zeggen dat ze meer wilden doen dan alleen maar ‘zielloze popcornactie’. Als er juist wat meer van die zielloze popcornactie in had gezeten was het misschien niet zo misgegaan met FANTASTIC FOUR. Gelukkig is FANTASTIC FOUR niet de enige comic book-verfilming met pijnlijke momenten. Ook heel pijnlijk: flauwvallen tijdens een enge film en dan van de trap lazeren.

Dat was ‘m weer voor deze vrijdag. En zoals mijn overgrootmoeder altijd zei: een dag zonder metalcover is een dag niet geleefd. Dus deze is speciaal voor alle overgrootmoeders, Thank God It’s Friday lezers en alles daar tussenin:

 

Fijn weekend en tot over een week! Kom je zelf nog iets interessants tegen, mail het naar [email protected]

 

13 augustus 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!