Shampoo Darth Vader hoofd gedraaid web
Shampoo Darth Vader hoofd gedraaid web
Nieuws
12 augustus 2015

Collecting The Force

Shampoo Darth Vader hoofd gedraaid web EVENT | Aanstaande zaterdag, 15 augustus, opent het Geoffrey Donaldson Institute in Noord-Scharwoude de STAR WARS-tentoonstelling  Collecting The Force. STAR WARS memorabilia galore!

De fans hebben de datum allang in hun agenda staan. Op 16 december is de wereldpremière van STAR WARS: EPISODE VII – THE FORCE AWAKENS. Aanleiding voor het Geoffrey Donaldson Institute (GDI) in Noord-Scharwoude om een tentoonstelling samen te stellen met unieke merchandise en collectables van de ongekend populaire filmserie. De gratis toegankelijke tentoonstelling van – vooral Amerikaanse – memorabilia opent op 15 augustus en is te bezoeken tot half januari 2016.

De fans kijken al jaren reikhalzend uit naar het vervolg op de eerste zes films. STAR WARS verscheen in 1977 in de bioscoop en was vrijwel meteen een enorm succes. Fans kochten massaal de figuurtjes, bordspelen, dekbed-overtrekken, boeken, posters, glazen, bekers, LEGO-poppetjes, foto’s en soundtracks. In het GDI zijn tientallen van deze unieke voorwerpen te zien. Uniek in hun verscheidenheid, maar ook omdat dat het oorspronkelijk Amerikaans materiaal is uit vooral de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw.

Zaterdagmiddag 15 augustus vindt de opening plaats tussen 14.00 uur en 17.00 uur. De leden van de Dutch Garrison zijn natuurlijk aanwezig. Met hun optredens in screen accurate STAR WARS-kostuums zetten zich in voor verschillende goede doelen.

Schokkend Nieuws is er ook. In oktober komt #116 uit en dat wordt – in samenwerking met het GDI – een extra dikke en exclusieve STAR WARS-special. Tipje van de sluier: unieke, nog nooit eerder gepubliceerde foto’s van de Europese première van STAR WARS op 13 oktober 1977 in Arnhem! Losse nummers van het tijdschrift zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar in het GDI. Of neem nu een abonnement zodat je dat collector’s item  in geen geval mist.

mt_ignore: Boeken 300dpi

In de maanden van de tentoonstelling zijn er in het GDI ook nog documentaires over, LEGO-herverfilmingen van en korte films geïnspireerd op STAR WARS te zien.

De tentoonstelling Star Wars: Collecting The Force is elke maandag, woensdag en zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur gratis te bezoeken. Op afspraak zijn andere momenten mogelijk.

Star Wars: Collecting The Force
15 augustus 2015 – januari 2016
Maandag, woensdag en zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur of op afspraak
Geoffrey Donaldson Instituut
Dorpsstraat 612, Noord-Scharwoude
Meer informatie

12 augustus 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!