interstellar
interstellar
Beeldbuis
5 april 2015

Thuisbios, week 14

interstellarKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een handjevol horrorthrillers, sciencefiction van epische lengte, een mockumentary over demonische bezetenheid en komische horror.

THE CANAL is een Ierse horrorthriller met Hannah Hoekstra (APP) in één van de hoofdrollen en Anneke “Echt HEMA” Blok in een bijrol. Dat alleen al maakt nieuwsgierig. Na hun verhuizing naar een statig huis nabij een kanaal, begint David te vermoeden dat zijn vrouw Alice (Hoekstra) vreemd gaat. Wanneer hij per toeval ontdekt dat er in hun huis ruim honderd jaar geleden een gruwelijke meervoudige moord heeft plaatsgevonden, raakt hij ervan overtuigd dat de geest van de moordenaar nog rondwaart en het op hem en zijn gezin heeft voorzien. De recensie van Henry Kuipers lees je binnenkort op onze website. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 31 maart (A-film).

“Hadden we híervoor 170 minuten nodig?”, vraagt recensent Julius Koetsier zich aan het einde van zijn recensie van INTERSTELLAR af. In Christopher Nolan’s antwoord op Stanley Kubrick’s 2001: A SPACE ODYSSEY (1968) dreigt onze Aarde onbewoonbaar te worden. Astronaut Cooper (Matthew MacConaughey) gaat, begeleidt door de dramatische muziek van Hans Zimmer, op zoek naar een geschikte planeet waar we nog lang en gelukkig zouden kunnen voortleven. “[INTERSTELLAR] is spectaculair en bij vlagen overweldigend, maar het scenario zit vol houterige dialogen en neerbuigende uitlegscènes.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 31 maart (Warner).

Regisseur/scenarist Chris Sparling, die o.a. het scenario schreef van BURIED (2010), neemt in THE ATTICUS INSTITUTE een loopje met de waarheid. De film is niet gebaseerd op feiten en ook geen fake found footage maar een mockumentary over een fictieve zaak uit 1976 waarbij de Amerikaanse regering voor het eerst, en voor het laatst, serieus onderzoek deed naar een gevalletje demonische bezetenheid. Klinkt trouwens best aannemelijk; de Amerikaanse regering heeft in ’t echt wel raardere dingen gedaan. Te koop en te huur op dvd, blu-ray and VOD vanaf 1 april (Universal).

In de verste verte niet waar gebeurd of aannemelijk is het heerlijk leipe JOHN DIES AT THE END van Don Coscarelli, de man achter  de PHANTASM-serie en BUBBA HO-TEP (2002). JOHN DIES AT THE END is gebaseerd op een boek van David Wong, pseudoniem van Jason Pargin, de editor van de humoristische site Cracked.com. In de film zorgt een nieuwe drug, ‘Soy Sauce’, voor een hoop ellende. Het stelt de gebruiker in staat door tijd en dimensies te zweven, maar sommige gebruikers zijn na deze trip niet helemaal menselijk meer. Henriette las het boek en bekeek de film en haar recensie publiceren wij binnenkort. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 31 maart (Excesso).

In de found footage horrorthriller MOCKINGBIRD krijgen drie personen een videocamera van een mysterieuze figuur. Wanneer ze hun camera’s hebben aangezet, blijkt dat ze het slachtoffer zijn van een sadistisch spelletje. Ze moeten blijven filmen – anders sterven ze een gruwelijke dood. PARANORMAL ACTIVITY meets SAW inclusief de oneliner-spuwende anonieme enge stem. “Hey boys and girls, I’ve got a game for us to play.” MOCKINGBIRD is de tweede film van regisseur Bryan Bertino, die in 2008 debuteerde met THE STRANGERS. Producent Jason Blum maakte eerder o.a. INSIDIOUS (2010), SINISTER (2012) en THE PURGE (2013). Te koop en te huur op dvd, blu-ray and VOD vanaf 1 april (Universal).

Tevens geproduceerd door Blum is MERCY, een horrorthriller gebaseerd op het korte verhaal Gramma van Stephen King, met Chandler Riggs (Carl Grimes uit The Walking Dead), Frances O’Conner ( A.I. ARTFICIAL INTELLIGENCE) en Dylan McDermott (American Horror Story). Wanneer oma Mercy hulpbehoevend wordt, trekt de familie bij haar in om voor haar te zorgen. De ouwe taaie blijkt echter over wonderbaarlijke krachten te beschikken. Te koop en te huur op dvd, blu-ray and VOD vanaf 1 april (Universal).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!