Geoffrey Lewis
Geoffrey Lewis
Nieuws
8 april 2015

I.M. Geoffrey Lewis

Geoffrey LewisR.I.P | Het is een slechte week voor genrefans. Na ‘Maniac Cop’ Robert Z’Dar en Tom ‘Otis’ Towles overleed gisteren ook Geoffrey Lewis.

Lewis was een hardwerkend acteur. Hij was al vanaf de jaren zestig actief in Hollywood en had volgens zijn IMDb-pagina maar liefst 219 rollen op zijn naam staan. Bij de Schokkend Nieuws-lezer zal de karakteracteur vooral bekend zijn van rollen in de Stephen King-adaptaties SALEM’S LOT (1979, als vampier) en LAWNMOWER MAN (1992). Hij was de tegenspeler van Jean-Claude van Damme in DOUBLE IMPACT (1991) en recenter nog te zien in Rob Zombie’s THE DEVIL’S REJECTS (2005) en THE HAUNTED WORLD OF EL SUPERBEASTO (2009).

Maar Lewis was ook een western-man. Vanaf de jaren zeventig werkte Lewis vaak samen met Clint Eastwood, zoals in HIGH PLAINS DRIFTER, THUNDERBOLT AND LIGHTFOOT en EVERY WHICH WAY BUT LOOS. Hij speelde gastrollen in televisieseries als Kung Fu, The A-Team en The X-Files. Geoffrey Lewis is 79 jaar geworden. Hij was trouwens ook op andere manieren erg productief: hij laat maar liefst tien kinderen na, waaronder actrice Juliette Lewis (FROM DUSK TILL DAWN).

‘Here’s to your party,’ Geoffrey!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!