Game of thrones VHS
Game of thrones VHS
TGIF
3 april 2015

Thank God It’s Friday, 3 april

Game of thrones VHS

TGIF | Man o man, linkjes bij elkaar sprokkelen in de week van 1 april is lastig. Op een gegeven moment geloof je niks meer (een zingende David Duchovny?!). Maar ik denk dat we feit en fictie toch hebben weten te scheiden, en zo niet, dan is het fictie die feit had moeten zijn. Of andersom. Ofzo. Hoe dan ook, hier is weer je wekelijkse dosis linkjes!

KIKKER IN JE BIL | Dus, zijn jullie nog ergens ingetrapt woensdag? Ik vond deze wel heel goed en vooral heel uitgebreid. Deze was even schrikken, maar dit zag ik best zitten. En Funny or Die wint weer eens het internet met hun nieuwe uitvinding: Dips, berichtjes van precies anderhalve seconde. Er is een enorm blik celebrities voor opengetrokken en een paar zorgen voor gegarandeerde giechels nog voor je aan je tweede fles wijn begonnen bent. Alles wordt grappig als je het maar lang genoeg looped. (‘Get them to the chop-!’) Oh, en niet 1 april, maar wel net zo melig: Ghostbusters-videoclip zonder muziek. En dan dit! Gepost op 1 april, maar de video’s zijn al van vorig jaar. Ik hoop dat het een grap is, maar ik vrees het ergste…

COME BACK, ALL IS FORGIVEN | Los van Mulders nieuwe folkrockcarrière, de nieuwe X-Files-serie is een feit (en een hele goede reden om alle oude seizoenen weer eens opnieuw te bekijken tijdens het paasweekend, slapen kan je volgende week weer op je werk doen). Behalve Mulder en Scully komen ook The Cigarette Smoking Man (dat ‘ie nog leeft!) en good ol’ assistent director Skinner terug! Zou de CSM nog mogen roken op tv in deze nieuwerwetse tijden? En zouden The Lone Gunmen ook terugkomen? Het kan grandioos misgaan allemaal, maar ik heb er wel zin in. Ook terug van waar dan ook: Adam West en Burt Ward als Batman en Robin! Maar dan wel alleen als stemmen in een animatiefilm en dat is misschien maar beter ook.

LE VHS | Mijn Frans is helaas nogal roestig, dus ik weet niet precies wie Stan VHS is, maar blijkbaar organiseert hij VHS-avondjes in Parijs. Dat maakt hem sowieso al cool, maar nog beter is dat hij blijkbaar de cover art van nieuwe films en series een VHS make-over geeft! Zie Game of Thrones hierboven en meer hier. En voor wiens Francais een stuk très bienner is dan het mijne is hier het hele verhaal.

VAN ALLES | Maisie Williams, aka Arya Stark, krijgt een rol in Doctor Who! Kan ze niet gelijk de nieuwe companion worden? (Doei, Clara.) Over The Doctor gesproken, hier is eindelijk iemand die het doorheeft: Nummer 9 was gewoon de beste. In ander nieuws: Stephen King heeft een autofobie. Yoda! Smash! Stan Lee heeft zijn eigen action figure. Met vier handen, een zakdoek, sokken en een reservehoofd met baard, wat wil je nog meer. ALIEN is eigenlijk gewoon het paasverhaal, who knew? (alhoewel al die eieren wel een goede kloe waren). En waarom zou je moeilijk doen over paaseieren als Benedict Chocobatch bestaat? Spoilers galore in deze  uitgebreide The Walking Dead infographic. James Gunn heeft een nieuwe niet-GUARDIANS OF THE GALAXY-horrorfilm geschreven! En hier is een Hodor vs Groot-welbespraakte-rap battle. Legendarische monstermaker Rick Baker houdt uitverkoop. De gehele catalogus wordt pas over veertien dagen bekendgemaakt, maar zo te zien kan je alvast gaan sparen voor een originele Gremlin. Newsflash: alle rollen van Kyle MacLachlan zijn dezelfde persoon! Maar natuurlijk. Charlie Brown? Charlie Chucky en Charlie Freddy! Dit is mooi. Tarantino is gek op lijstjes. Ik ook. Hier zijn zijn twintig favoriete spaghettiwesterns. 

We eindigen met schattigheid van R2-D2 (die hier trouwens ass kickt)…

…en als tegengas voor al die liefde nog wat nachtmerries:

Dat was ‘m weer! De komende twee weken zit het TGIF-team filmpjes te kijken en biertjes te drinken bij het Imagine Film Festival, dus dan zijn we er even tussenuit. Vanaf 23 april overspoelen je we weer met geekiness en tot die tijd branden we nog even dit op je netvlies. Fijn weekend!

3 april 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!