Ghostland poster small
Ghostland poster small
Beeldbuis
8 maart 2022

Beeldbuis Maart 2022

Ghostland poster smallBEELDBUIS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Beeldbuis vind je interessante nieuwe genretitels waar je je luie stoel niet voor uit hoeft. Hier kijken we Blu-rays, DVD’s en VOD.

Vorige week bracht WW Entertainment de GROUNDHOG DAY-variant 6:45 van Craig Singer uit op DVD. Een verliefd stelletje is van plan een romantisch weekendje in een pittoresk strandstandje te spenderen, maar de eerste ochtend om kwart voor zeven begint de bekende herhalingsoefening al. Regisseur Singer heeft ondertussen al een aardig lijstje halfgelukte goedkope pulphorror bij elkaar gefilmd (o.a. DARK RIDE) maar deze nieuwe lijkt vooralsnog ietsje meer stijlvol en ingetogen dan zijn vorige werk. Verwacht een recensie in de Abbatoir-sectie van ons blad.

THE ADDAMS FAMILY van regisseursduo Greg Tiernan en Conrad Vernon was drie jaar geleden succesvol genoeg om een sequel te garanderen. Deze THE ADDAMS FAMILY 2 biedt meer van hetzelfde en is te koop op DVD en Bluray vanaf 16 maart. Op dezelfde dag brengt Source 1 Media de DVD van THE BOY BEHIND THE DOOR (Justin Powell en David Charbonier, 2021) uit. De film, waarin twee twaalfjarige vriendjes opgesloten zitten in een eng huis, vertoont verwantschap met THE PEOPLE UNDER THE STAIRS (Wes Craven, 1991), en onze eigen Barend de Voogd was van mening dat de film genoeg wendingen en verrassingen heeft om je op het puntje van je stoel te houden.

Ook uit op de zestiende: een van twee Nicholas Cage films deze maand. In PIG (Michael Sarnoski, 2021) speelt de immer productieve thespiaan een norse kluizenaar die diep in de bossen zijn leventje leeft met zijn ene trouwe metgezel, een truffelvarken. Als zijn varken gestolen wordt moet hij de bewoonde wereld weer in om hem terug te krijgen. Schokkend Nieuws heeft de film helaas moeten missen in de bioscoop, maar het klinkt als een welkome mix van CAPTAIN FANTASTIC (Matt Ross, 2016) en Cage’s recente cultklassieker MANDY (Panos Cosmatos, 2018). Verwacht de DVD-recensie in een volgende editie van ons blad.

the boy behind the door shudder review 1200x675

Franse duizendpoot Luc Besson blijft ondertussen onverdroten doorgaan met het verkondigen van zijn idee van feminisme, te weten kinetische actiefilms met stoere powervrouwen in de hoofdrol. Na o.a. LA FEMME NIKITA (1990), THE FIFTH ELEMENT (1995), COLOMBIANA (Oliver Megaton, 2011) en LUCY (2014) kwam hij vorig jaar met ANNA. Als je bekend met zijn werk, weet je ondertussen wat je kan verwachten. De DVD en Bluray komen uit op 29 maart via Lumiere.

Nicholas Cage sluit de maand af met PRISONERS OF THE GHOSTLAND van Japans multitalent Sion Sono (o.a. THE SUICIDE CIRCLE). Cage speelt Hero, een soort eenmans-Suicide Squad die binnen vijf dagen de dochter van een typisch gemene gouverneur moet redden. Als hij daar niet in slaagt ontploft de speciale leren outfit die hij aan heeft. De cast bestaat verder onder andere uit Sofia Bouttela en genre-grootheid Bill Mosely. Verkrijgbaar vanaf 30 maart.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!