Parasite
Parasite
Beeldbuis
1 april 2020

Beeldbuis: isolatiemateriaal

ParasiteBEELDBUIS | Normaal gesproken begint de Beeldbuisrubriek met: ‘Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan?’ Tegenwoordig kunnen we niet anders dan thuisblijven. Nooit was er meer behoefte aan deze rubriek, dus uiteraard staan we voor je klaar met nieuwe genre-releases op blu-ray, dvd en VOD: isolatiemateriaal!

Netflix heeft sinds kort de nieuwe horrorfilms EL HOYO en LA MARCA DEL DEMONIO. Ook onlangs toegevoegd zijn THE PURGE: ELECTION YEAR, THE DISAPOINTMENTS ROOM en de eerste verfilming van THE ADDAMS FAMILY. Kunnen je kinderen meekijken. Dat laatste geldt ook voor de meeste titels van Studio Ghibli, waarvan Netflix al een flinke lijst had staan. Deze week werd de catalogus aangevuld met POM POKO, het aandoenlijke PONYO voor het hele gezin en, voor een wat ouder publiek, FROM UP ON POPPY HILL en THE WIND RISES.

Zijn je kinderen in quarantaine Ghiblifans geworden en wil je ze nog langer zoethouden? Dan is de fantasierijke Amerikaanse tekenfilmserie STEVEN UNIVERSE, ook op Netflix, een aanrader.

Nieuw op Pathé Thuis: BLOODSHOT, JOKER, PARASITE, GEMINI MAN, ZOMBIELAND: DOUBLE TAP, MALEFICENT 2 en ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD. Tijdelijk met korting te zien zijn IT: CHAPTER TWO, SCARY STORIES en de remake van CHILD’S PLAY; allemaal hoogst vermakelijke horror. SCARY STORIES is de beste van die drie en ook de meest familievriendelijke: wat de tuttige Kijkwijzer ook zegt, die film is voor 12 jaar en ouder.

Met Pathé Thuis kun je je woning ook omtoveren tot filmhuis met het overweldigende MONOS en het pretentieuze NOCTURNE. Laatstgenoemde is stilistisch een van de meest indrukwekkende Nederlandse films van deze eeuw; inhoudelijk een van de minst ambitieuze Nederlandse films aller tijden. Kijken, maar met geluid uit. 

PARASITE is ook te zien op Cinetree.

Wie ook weleens een film van voor 2000 wil zien, is nog altijd aangewezen op dvd en blu-ray. Elke maand verschijnen er nieuwe mooie uitgaven van klassiekers, die je eraan herinneren waarom je je speler niet de deur uit moet doen. In april bijvoorbeeld de EXORCIST-rip-off BEYOND THE DOOR, klassieker CANDYMAN en de laatste film van José Ramón Larraz, DEADLY MANOR. Het vorig jaar verschenen DANIEL ISN’T REAL (volgens Kim Newman ‘one of the year’s most disturbing out-and-out horror films’) krijgt voor het eerst een blu-ray-release. Allemaal van Arrow Video. Bij 88 Films komen kungfu-liefhebbers deze maand aan hun trekken met CLAN OF THE WHITE LOTUS en de Jackie Chan-en-Sammo Hung-film HEART OF THE DRAGON. Oh ja, PARASITE verscheen ook op blu-ray.

Vul je digitale winkelmandje dus maar goed, want we hebben weer een lange thuiszitmaand voor de boeg!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!