demonknight
demonknight
TGIF
1 april 2022

Thank God It’s Friday, 1 april 2022

demonknight TGIF | Er waren niet zo heel veel interessante linkjes te vinden deze week. Kennelijk waren de entertainment-sites met iets anders bezig. Deze TGIF van Hedwig is dus kort, maar krachtig – en zonder kikker in je bil.

Laten we beginnen met de film die in ieder geval door óns als beste film van 2021 bekroond werd: TITANE, een film die volgens dit artikel de rommelige bruutheid van gendertransitie perfect wist te vangen. En dan door met een van de beste genreregisseurs, David Cronenberg. Of misschien met acteurs die gevierd mogen worden: Chloe Sevigny, Nicolas Cage. En noemde iemand nou Jada Pinkett-Smith? Je bedoelt de ultieme 90s final girl uit DEMON KNIGHT?

Mocht je liever toch lezen over iets meer obscure mensen en films, dat heb ik ook nog wel wat. Bijvoorbeeld een artikel over Kevin Lee, de Brit die een superster is in China omdat hij daar zo vaak de slechterik speelt. En hier kan je lezen over wat misschien zich misschien wel de eerste zwarte superheldenfilm in Europa zal mogen noemen – en zelfs al gen0emd wordt, al is hij er nog niet.

Nu we het toch over superhelden hebben: kennelijk is MORBIUS niet veel soeps. Wie een video-essay wil kijken over superhelden kan kiezen tussen Spider-Man, Robin en de Joker (…lopen een kroeg in). Liever over iets anders dan superhelden? Dan heb ik er hier nog een video-essay over gluren. Over gluren (en afluisteren) gesproken: wisten jullie dat de strakke nieuwe thriller KIMI van Steven Soderbergh (geschreven door de hier geïnterviewde David Koepp) op HBOMax te kijken is? Sluit bijzonder goed aan bij dit artikel over THE CONVERSATION, bovendien.

Omdat dit stukje anders wel erg kort is wilde ik het nog even hebben over een probleem dat ik tegenkom. Ik heb op dit moment drie streaming-abonnementen: Netflix, HBOMax en MUBI. Maar bij die eerste twee vooral kan het nog best lastig zijn om erachter te komen wat er voor leuks op staat. Vooral omdat de minder mainstream films en series soms amper te vinden zijn, tenzij je al weet dat iets er is, en er specifiek naar zoekt. Daarom mijn oproep: deel je aanraders!

Ik begin wel alvast: toen ik laatst ziek was heb ik in een dag het hele eerste seizoen van PEACEMAKER erdoor gejaagd op HBOMax, ondanks het feit dat ik geen van beide SUICIDE SQUAD-films heb gezien (en daar ook weinig interesse in heb). En weet je? Dat was eigenlijk best geinig, zelfs met een duf hoofd, met hommages aan films die ik niet per se direct had verwacht. Op Netflix is het fantastische film SORRY TO BOTHER YOU van Boots Riley te vinden, waar je vooral zo min mogelijk over moet opzoeken van te voren. En de lieve mensen van MUBI sturen mij maandelijks een lijst van de films die er aankomen. Vanaf vandaag kan je daar LA CITE DES ENFANTS PERDUS kijken, bijvoorbeeld, en over twee weken de Ozploitation-documentaire NOT QUITE HOLLYWOOD. Ik heb ook zelf een paar films genoteerd die ik nog niet heb gezien: vanaf 20 april is THE TALE OF KING CRAB te zien, waarvan de beschrijving in ieder geval intrigerend is, en vanaf 27 april hebben ze THE HOUSEMAID van Kim Ki-Young uit 1960.

Oké. Nu jullie. Wat valt er allemaal te ontdekken in de krochten van de verschillende streamingsdiensten?

Fijn weekend!

1 april 2022

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!