Screenshot 2021 06 16 at 22 52 42 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Dèmoni vs Demon Knight

Screenshot 2021 06 16 at 22 52 42 Schokkend Nieuws PodcastPODCAST | Julius en Jasper bespreken twee films over demonen: Lamberto Bava’s DÈMONI (1985) en Ernest Dickersons TALES FROM THE CRYPT: DEMON KNIGHT (1995). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

Lamberto Bava mag de schaduw van zijn vader Mario nooit verlaten hebben, met DÈMONI maakte hij in 1985 een van de ultieme splatterklassiekers in de rijke geschiedenis van de Italiaanse horrorcinema. DÈMONI is een visueel spectaculaire achtbaanrit met een rammelend scenario — maar dat laatste doet er niet toe. 

TALES FROM THE CRYPT: DEMON KNIGHT was de eerste film naar de tv-serie TALES FROM THE CRYPT (1989-1996). De afleveringen van de televisiereeks waren gebaseerd op de klassieke strips van EC Comics. DEMON KNIGHT is dat niet, en was oorspronkelijk ook niet bedoeld als TALES-film, maar de introductie door de iconische Crypt Keeper hadden we niet willen missen. Glansrollen van Jada Pinkett Smith en vooral Billy Zane tillen de film naar een nog hoger plan.

Twee demonische popcornhorrorfilms. Julius verdedigt DÈMONI, Jasper DEMON KNIGHT. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper! 

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!