Screenshot 2021 06 02 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Mad Max: The Road Warrior vs Mad Max: Fury Road

Screenshot 2021 06 02 Schokkend Nieuws PodcastPODCAST | Julius en Jasper bespreken twee delen uit George Millers MAD MAX-reeks: MAD MAX 2 (1981), ook bekend als THE ROAD WARRIOR, en MAD MAX FURY ROAD (2015). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

In de vorige aflevering discussieerden Julius en Jasper over MAD MAX (1979) en MAD MAX BEYOND THUNDERDOME (1985), de eerste en derde film in ’s wereld bekendste (post-)apocalyptische filmserie. Uiteraard mogen de twee best ontvangen delen uit die reeks dan niet onbesproken blijven, dus ditmaal is het de beurt aan deel 2 en 4.

Na het onverwacht grote succes van low-budget exploitatiefilm MAD MAX, werd regisseur George Miller al snel gevraagd een vervolg te maken. Overtuigd dat hij met een hoger budget een betere film zou kunnen maken, ging Miller aan de slag aan MAD MAX 2, in Amerika uitgebracht als THE ROAD WARRIOR, omdat de distributeur vreesde dat de naam MAD MAX nog niet genoeg bekendheid had.

Meer dan drie decennia later was dat wel anders, natuurlijk, toen Millers voorlopig laatste vervolg/reboot MAD MAX FURY ROAD onder luid gejuich van pers en publiek in de bioscoop verscheen. Nooit eerder kwam het voor dat een zó veel later gemaakte toevoeging aan een filmserie de eerdere delen niet alleen wist te evenaren, maar in de ogen van velen zelfs kon overtreffen. Julius sluit zich aan bij het koor der lofzangers op FURY ROAD, terwijl Jasper de voorkeur geeft aan THE ROAD WARRIOR. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper! 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!