Screenshot 2021 05 20 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Mad Max vs Beyond Thunderdome

Screenshot 2021 05 20 Schokkend Nieuws Podcast PODCAST | Julius en Jasper bespreken twee delen uit George Millers MAD MAX-reeks: MAD MAX (1979) en MAD MAX BEYOND THUNDERDOME (1985). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

George Miller stond aan de wieg van het postapocalyptische genre met zijn MAD MAX-reeks. Niet zozeer met de eerste: dat is weliswaar een dystopische film, maar hij heeft qua plot meer gemeen met DEATH WISH dan met de latere MAD MAX-films: hier bestaat de maatschappij nog, zij het hevig in verval. Wat wel al aanwezig is in Millers debuut, is zijn onnavolgbare oog voor actie. 

Exploitatiefilm MAD MAX werd een onverwachte hit en kreeg een vervolg met een veel groter budget; daarover in de volgende aflevering meer. Hier richten we ons op het derde deel, vaak gezien als de minste MAD MAX. Toch valt er heel wat te genieten in het knotsgekke MAD MAX BEYOND THUNDERDOME, waarin de maatschappij weer terugkeert… nog erger dan eerst!

Julius verdedigt MAD MAX, Jasper BEYOND THUNDERDOME. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!