De openbaring ps 1 jpg sd high
De openbaring ps 1 jpg sd high
Nieuws
7 april 2022

De Openbaring in première op Amsterdamned

De openbaring ps 1 jpg sd highNIEUWS | De Nederlandse coronathriller DE OPENBARING gaat op 21 april in première op het Amsterdamned Film Festival.

In DE OPBARING gaat de overbezorgde Jacob (Victor Löw) weer wonen bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld) aan het begin van de eerste coronalockdown. Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus, maar al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is… Naast Löw en Breederveld zijn ook Monic Hendrickx en Peter Bolhuis in de film te zien.

Producent Jan Doense: ‘Het is eigenlijk een wonder dat DE OPENBARING er nu toch is. Hoofdrolspeler Victor Löw en ik hebben samen met regisseur Chris Mitchell ruim vijftien jaar gewerkt aan allerlei versies van het scenario. Een jaar of drie geleden hebben we het project ritueel begraven. We kregen het niet gefinancierd. Ruim een jaar geleden belde Victor me ineens. Hij had bedacht dat we er een coronaverhaal van moesten maken. Ineens vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Het Filmfonds gaf ons geld terwijl het nieuwe scenario er nog niet eens was. Een paar maanden later stonden we te draaien. Het was één grote rollercoaster ride.’

DE OPENBARING is de openingsfilm van het Amsterdamned Film Festival, dat van 21 t/m 24 april plaatsvindt in de Melkweg in Amsterdam.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!