Request failed. HTTP CODE: 0
RECENSIE

Vixen!(1968)

Onder de noemer Bosomania zet Movies Select Video haar Russ Meyer-offensief voort met twee prachtig verpakte snoepjes van de onbetwiste boezemkoning.

[gezamenlijke bespreking van FINDERS KEEPERS, LOVERS WEEPERS en VIXEN].

In FINDERS KEEPERS, LOVERS WEEPERS draait het allemaal om de Go Go-bar ‘The Red Carpet’. Eigenaar Paul komt bij zijn vrouw Kelly niet aan zijn trekken en bezoekt daarom regelmatig een bordeel. Op een avond heeft Kelly er genoeg van. Ze bestijgt uit woede het podium voor een wilde dans en gaat terloops ook nog in op de avances van de barkeeper. Tot overmaat van ramp proberen twee zware jongens de kluis van de bar te kraken. Er volgt een nacht vol sex en geweld. . Dat Russ Meyer naast koning der dubbele D-cups ook de keizer van de dubbelzinnige dialogen genoemd mag worden blijkt uit de overvloed aan hilarisch verbaal vuurwerk die deze rolprent biedt. Zoals gewoonlijk zijn alle mannen oversexte sukkels van het onzuiverste water en zijn de vrouwen. . indrukwekkend! .VIXEN is andere koek; meer sex en minder geweld. Vixen, een spectaculaire rol van megakanjer Erica Gavin, is getrouwd met piloot Tom Palmer, maar dat weerhoudt haar er niet van iedere man die ze tegenkomt te bespringen voor een wilde vrijpartij. Zelfs haar broer ontkomt niet aan haar lusten en ook voor de lesbische liefde loopt Vixen warm. Van de zwarte vriend van haar broer moet ze echter niets hebben; hij is voortdurend het doelwit van Vixen’s racistische scheldpartijen. Als hij samenspant met een mysterieuze Ier die Tom’s vliegtuig wil huren komt het tot een explosieve confrontatie. . VIXEN was een van Russ Meyer’s grootste successen en behoort tot het beste werk van de meester. Wie geshockeerd is door het racisme van het titelpersonage moet vooral de film helemaal uitzien, want Meyer trakteert haar en de kijker in de slotscènes op enkele wijze morele en politieke lessen. En dat in een dolkomische sexfilm vol prachtige natuuropnamen. Kom daar nog maar eens om, vandaag de dag!.

***1/2 Copyright Bart van der Put. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. .Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #1, p17.

© Bart van der Put
27 april 2011
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.