Bioscoop

Boy Kills World(2023)

BOY KILLS WORLD is kandidaat voor de titel ‘Meest Knotsgekke Film van het Jaar’. De plot laat zich het best omschrijven als een geflipte parodie op THE HUNGER GAMES, met een geweldige Bill Skarsgård die voor die andere titel gaat: Koning van de 21e-eeuwse Genrefilm.

Want zeg nou zelf: is er tegenwoordig nog een acteur die zich Koning van de Genrefilm mag noemen? Vroeger had je diverse kandidaten. Vincent Price, Boris Karloff, Peter Cushing, Christopher Lee… Een hele rits mannelijke acteurs die hun hand er niet voor omdraaiden om op te komen draven in het soort films waar wij van houden bij Schokkend Nieuws.

Onder de vrouwen hebben zich de laatste jaren meerdere geweldige horrorqueens aangemeld. Een Anya Taylor-Joy, een Florence Pugh, Mary Elizabeth Winstead en niet te vergeten Mia Goth. Maar sinds het verscheiden van Rutger Hauer is er niet echt een nieuwe mannelijke pretendent voor de kroon van genrerheld opgestaan. Behalve Bill Skarsgård. In de serie HEMLOCK GROVE liet hij in 2013 als vroege twintiger al zien zich prima thuis te voelen in de wereld van horror, fantasy en cult. In de horrorreeks van drie seizoenen speelde hij met verve een nogal getroebleerde jongeman in een universum vol vampiers en weerwolven, tegenover Famke Janssen en Lily Taylor. Toen hij in 2017 de iconische rol van clown Pennywise op zich nam in IT was het hek van de dam. Hij verscheen vrij snel daarop in DEADPOOL 2,  ETERNALS, BARBARIAN, JOHN WICK 4 en het onvermijdelijke IT CHAPTER TWO, waarmee hij zijn naam als horrorster kracht bijzette. Dat hij dit jaar zowel nog in THE CROW en NOSFERATU de titelrol gaat spelen bevestigt dat nog eens.

In de tussentijd maakte hij het compleet geflipte BOY KILLS WORLD, die nu dus een Nederlandse release krijgt.  Een must voor fans die een overdosis flauwekul niet schuwen. De film begint als een dubbele parodie: in een wereld à la THE HUNGER GAMES verliest de piepjonge Boy zowel zijn zusje als moeder aan de moordzuchtige grillen van de familie Van der Koy, de despoten die de scepter zwaaien over een naamloze dystopische stad. Boy overleeft het bloedbad en wordt in de jungle door een sjamaan (vechtmachine Yayan Ruhian uit de beide RAID-films) getraind om wraak te nemen. Inderdaad, dat is de andere parodie, op films als KICKBOXER en nog heel wat andere martial arts-klassiekers. Tel daar de voice-over van H. Jon Benjamin (de stem van ARCHER uit de gelijknamige tekenfilmserie) bij op en je weet dat BOY KILLS WORLD nog even niet serieus hoeft te worden genomen. Wie ultragewelddadige films als THE RAID, THE NIGHT COMES FOR US of DEADPOOL niks vond, kan deze met gemak overslaan.

Als de volwassen Boy, in de vorm van een imposant opgepompte Skarsgård, op wraaktocht gaat, is het een non-stopfestijn van gebroken botten en rondspuitend bloed, langs een schier eindeloze parade bekende gezichten zoals Sharlto Copley, Andrew Koji, Famke Janssen en Jessica Rothe (HAPPY DEATH DAY) als genadeloze killer die communiceert via haar motorhelm. In het laatste half uur neemt de film een leuke draai die de realisatie geeft dat er wel degelijk een beetje is nagedacht. BOY KILLS WORLD is lekker geschifte, bottenkrakende flauwekul voor de liefhebber met ook nog eens een extra scène aan het eind van de credits die de deur openzet voor een welkome sequel.

© Vincent Hoberg
20 juni 2024
 • Titel
  Boy Kills World
 • Lengte
  111 minuten
 • Regie
  Moritz Mohr
 • Scenario
  Tyler Burton Smith, Arend Remmers, Moritz Mohr
 • Cast
  Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery
 • Taal
  English
 • Land
  Germany, South Africa, United States
 • Trailer
Meer Thriller
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.