Screenshot 2020 12 10 The Sixth Sense vs Unbreakable Julius vs Jasper 49 van Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: The Sixth Sense vs Unbreakable

Screenshot 2020 12 10 The Sixth Sense vs Unbreakable Julius vs Jasper 49 van Schokkend Nieuws PodcastJulius en Jasper bespreken de twee beste films van M. Night Shyamalan: THE SIXTH SENSE (1999) en UNBREAKABLE (2000). Als er eentje weg moet, welke mag dan blijven?

Weet je nog, toen M. Night Shyamalan als grote belofte werd gezien? Zijn derde film THE SIXTH SENSE (1999) was zijn grote doorbraak, waarna UNBREAKABLE (2000) leek te bevestigen dat we hier, zoals toen regelmatig gezegd werd, met een nieuwe Hitchcock te maken hebben. Samen met Christopher Nolan en J.J. Abrams behoort Shyamalan nog steeds tot de kleine groep regisseurs die deze eeuw echt sterren werden: filmmakers waarvan ook niet-cinefielen de naam en reputatie kennen. Dat is in zijn geval deels te danken aan de vele grappen over die eeuwige twists van hem. Ook zijn films die niet op twists leunen, worden door die lens bekeken.

Shyamalans reputatie is door de jaren heen enorm verslechterd. SIGNS (2002) werd nog heel aardig ontvangen, THE VILLAGE (2004) al een stuk minder. Een uitglijder, kun je dan nog denken, maar Shyamalans daarop volgende LADY IN THE WATER (2006) en THE HAPPENING (2008) leken erop te wijzen dat de regisseur de weg goed kwijt was, waarna zijn carrière een dieptepunt bereikte met THE LAST AIRBENDER (2010) en AFTER EARTH (2013). Inmiddels is Shyamalan aardig uit dat dal geklommen met de goed ontvangen films THE VISIT (2015) en SPLIT, hoewel zijn laatste, GLASS, een vervolg waarmee hij UNBREAKABLE en SPLIT in hetzelfde universum plaatst, weer een tegenvaller was. Laten we hoe dan ook niet vergeten dat de man in elk geval twee prachtige genrefilms maakte met THE SIXTH SENSE en UNBREAKABLE. Maar welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!