Patient Zero
Patient Zero
Beeldbuis
1 november 2018

Wie het kleine niet eert…

Patient ZeroBEELDBUIS | De spinnenwebben kunnen weer in je kast, netjes opgevouwen naast de skeletten. De saaiste maand van het jaar, november, is aangebroken. Halloween is voorbij. Gelukkig is er wel een nieuwe Beeldbuis om je door de depressie te slepen.

We beginnen met een prequel van THE PURGE. Ik heb het al vaak gehad over de gewoonte franchises ongeïnspireerd uit te melken, en THE FIRST PURGE (Universal, 14 november) is daarop geen uitzondering. Om onze hoofdredacteur Vincent Hoberg te citeren: ‘Het is geen film. Het is niet meer dan een slecht gemaakte, schaamteloze set-up voor de tv-serie die op ons wordt losgelaten.’

Zijn we dan toch de morrende oude mannen en vrouwen die denken dat vroeger alles beter was? Nee! We zijn kritisch en willen gewoon goede films zien. Misschien kunnen we een klein lichtpuntje vinden in ANT-MAN & THE WASP (Disney), die op 28 november verschijnt. De zoveelste Marvelverfilming, of  het nieuwste deel in het MCU (Marvel Cinematic Universe), zoals de fans zullen zeggen. De film blijft trouw aan de comics dankzij de komische noot. Voeg daar een prima cast aan toe en ANT-MAN & THE WASP is zeer vermakelijk. De MCU-fans zullen deze film vooral kijken zodat ze weten waar Scott Lang uithing aan het begin van AVENGERS: INFINITY WAR, en voor de brug naar AVENGERS 4.

Over een klein begin dat uitmondt in apocalyptische chaos gesproken: PATIENT ZERO (Sony) ontwaakt op 28 november en heeft een unieke kijk op de ‘infected’. Een zombiefluisteraar gaat op zoek naar de allereerste geïnfecteerde, om zo een geneesmiddel te vinden tegen het zombievirus. In THE RETURN OF THE LIVING DEAD waren de zombies alleen nog te porren voor een stukje brein, maar tegenwoordig leven we in zo’n graaicultuur dat ze hele lichamen opvreten. Dankzij een cast met onder andere Stanley Tucci en Matt Smith, is de kans aanwezig dat je sympathie voor de geïnfecteerde medemensen ontwikkelt.

Dat geluk in een klein hoekje kan zitten bewijst de achtergrondfilm van deze maand: BOARDING SCHOOL (Three lines) komt op 10 november uit. Vervelend rotjoch wordt naar een kostschool gestuurd waar nogal vreemde praktijken plaatsvinden. De plot is al vaker en beter verteld, de schrikmomenten zie je aankomen… en toch heeft BOARDING SCHOOL een onverklaarbare charme. Is hij zo slecht dat-ie goed is? In ieder geval de perfecte film tijdens het maken van je Facebookpost waarin je uitlegt waarom je voor of tegen Zwarte Piet bent.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!