whatwedointheshadows
whatwedointheshadows
Beeldbuis
22 februari 2015

Thuisbios, week 8

whatwedointheshadows KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week kibbelen vampiers over de vuile vaat, krijgen jongelui het aan de stok met Bigfoot, gaan tieners op zoek naar de uitgang, doet Nicolas Cage het einde der tijden nog eens dunnetjes over en laat Luke Evans gangsters alle hoeken van de kamer zien.

In de nepdocumentaire WHAT WE DO IN THE SHADOWS volgen we de dagelijkse beslommeringen van een aantal samenwonende vampiers. Net als sterfelijke huisgenoten kibbelen ze over huishoudelijke irritaties als de afwas maar hebben ze ook zo hun eigen unieke problemen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan voedsel als je eerst moet worden uitgenodigd om een woning of discotheek te kunnen betreden? Of hoe kleed je jezelf een beetje leuk aan als je geen spiegelbeeld hebt? “WHAT WE DO IN THE SHADOWS is op momenten flauw, maar over het algemeen erg grappig”, schreef recensent George Vermij. “WHAT WE DO IN THE SHADOWS heeft met zijn The Office-achtige format ook iets weg van een sitcom. Het zou daarom niet verrassen als de avonturen van dit zooitje ongeregeld nog een bloedig staartje krijgen op het grote of kleine scherm.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 17 februari (Remain in Light).

“The director of The Blair Witch Project takes you back to the woods”, aldus de duizend-in-een-dozijn trailer van EXISTS. En dus zien we wederom jongelui in glorious shaky cam door het bos hollen voor hun leven. De belager is ditmaal een Bigfoot, a.k.a. Sasquatch, verwant aan de Yeti, a.k.a. Verschrikkelijke Sneeuwman. Waar heb je dat meer gezien? In WILLOW CREEK bijvoorbeeld. Maar goed, laten we regisseur Eduardo Sánchez voor nu het voordeel van de twijfel geven. Binnenkort kan je in de recensie van George Vermij lezen of dit terecht is. Te huur op dvd vanaf 17 februari en te koop op dvd/blu-ray vanaf 26 maart (Splendid).

Ook de tieners in THE MAZE RUNNER moeten hollen voor hun leven. Hoofdpersoon Thomas arriveert per goederenlift in het hart van een immens labyrint, bevolkt door een kleine gemeenschap van jongens. Net als Thomas arriveerden ze één voor één met de lift, is hun geheugen gewist en hebben ze geen flauw idee waarom ze naar het labyrint zijn gestuurd. Iedere dag gaat een groepje zogenaamde maze runners in het doolhof op zoek naar de uitgang, maar na drie jaar weten ze nog niet meer dan dat het labyrint constant verandert en bevolkt wordt door levensgevaarlijke biomechanische monsters. THE MAZE RUNNER is, net als THE HUNGER GAMES en TWILIGHT, gebaseerd op een Young Adult boekenserie. “Maar laat dat je niet weerhouden”, aldus recensent Barend de Voogd. “De centrale premisse van THE MAZE RUNNER is een oude exploitatiefilm waardig: zie maar eens te ontsnappen uit deze dodelijke val. […] THE MAZE RUNNER is – ondanks de wat oppervlakkige personages – een heel onderhoudende film die blijft verrassen tot aan het open einde.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 18 februari (Fox).

Nicolas Cage continueert de neerwaartse spiraal in zijn carrière met LEFT BEHIND, een goedkoop ogende scifi-thriller over het einde der tijden. Daar heeft Cage sinds KNOWING (2009) al een t-shirt van. In LEFT BEHIND verdwijnen er plotseling miljoenen mensen tegelijk. Piloot Rayford Steele, gespeeld door Cage, is één van de achterblijvers. Terwijl hij wanhopig op zoek is naar een landingsplaats voor zijn beschadigde vliegtuig met aan boord een aantal mede-achterblijvers, begint hij te vermoeden dat wat er plaats heeft gevonden niets minder is dan De Opname der Gemeente (oftewel The Rapture). Mocht je niet bekend zijn met dit fenomeen; zoek op google en er gaat een wereld voor je open (of dicht). LEFT BEHIND is gebaseerd op de het eerste deel van De Laatste Bazuin boekenreeks van Jerry B. Jenkins en Tim LaHaye en werd al eerder verfilmd in 2001, met in de hoofdrol Kirk ‘Growing Pains‘ Cameron. LaHaye schreef overigens ook nog zo’n 40 non-fictie boeken over het Christendom met pakkende titels als Life in the Afterlife en The Unhappy Gays: What Everyone Should Know About Homosexuality . Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 februari (Dutch FilmWorks).

Waar m’n hart wel direct sneller van ging kloppen was de aankondiging van de dvd-release van NO ONE LIVES, van de Japanse regisseur Ryuhei Kitamura (VERSUS, ARAGAMI), die met MIDNIGHT MEAT TRAIN in 2008 een indrukwekkend Engelstalig debuut afleverde. In NO ONE LIVES gijzelt een bende gangsters een jong stel en blijkt de man, gespeeld door Luke Evans (THE RAVEN, DRACULA UNTOLD), alles behalve hulpeloos te zijn. Sla de trailer over want iedere twist wordt daarin weggeven. Onze spoilervrije recensie publiceren we binnenkort op onze website. Te huur op dvd vanaf 17 februari en te koop op dvd/blu-ray vanaf 19 maart (Three Lines Pictures).

22 februari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!