Littekens
Littekens
Nederhorror & scifi
21 februari 2015

Amerikaanse première voor Littekens

De Nederlandse ambassade in de VS houdt zich met goede zaken bezig. Zo organiseren zij op 28 februari een receptie ter ere van de wereldpremière van het Nederlandse horrordrama LITTEKENS tijdens het Washington DC Independent Film Festival!

We schreven in Schokkend Nieuws #112 al kort over het langspeelfilmdebuut van Martin Beek. Suzanne (Tamara van Sprundel) groeide op zonder vader. Haar moeder is een alcoholiste die ’s nachts haar geld verdient. Alleen Suzannes opa is haar tot steun. Wanneer ze op haar achttiende eindelijk op het spoor komt van de vader die ze altijd heeft moeten missen, reist ze naar Duitsland. Heel onverstandig, blijkt…

Chantal Demmin, die de rol van de moeder speelt, had eerder de hoofdrol in Stephan Brennikmeijers erotische thriller CAGED. De rol van verwaarloosmoeder in LITTEKENS, inclusief doorgelopen mascara, bungelende sigaret in de mondhoek en sherry in de middag, staat haar iets minder. ‘Opa’ Fred van Kaam had een rol in de helaas nooit voltooide Nederlandse slasher CARNIFEX.

LITTEKENS, ‘gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen’, waagt zich op het terrein van Jozef Fritzl en Marc Dutroux. Schokkend Nieuws zag de film en concludeerde dat de dialogen (‘Lief dagboek. Lieve papa. Mama is weer dronken…”’) en het uitleggerige script wel een poetsbeurt hadden kunnen gebruiken. Desondanks: een wereldpremière in het grote theater van de Naval Memorial Centre op Capitol Hill – er zijn niet veel Nederlandse regisseurs die dát kunnen claimen.

Martin Beek, die al meer dan vijfentwintig jaar actief is als cameraman en visual effects-specialist,  houdt vanuit Washington een blog bij. Meer informatie over LITTEKENS vind je op de website.

www.littekensfilm.nl

21 februari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!