Night Watchmen
Night Watchmen
Beeldbuis
20 februari 2017

Thuisbios, week 8

Night Watchmen KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: gaan nachtwakers de strijd aan met ondode clowns, wordt een gezin geconfronteerd met de vloek van een heks en blijkt de buurman een rare griezel te zijn.

THE NIGHT WATCHMEN is een doldwaze spletterfilm met het hart op de juiste plaats. Het verhaal heeft weinig om het lijf. Nieuwbakken nachtwaker Justin, zijn drie onbekwame collega’s en een journaliste gaan gewapend met pistolen, tasers, stokken en een zak wiet de strijd aan met een horde demonische zombievampiers in clownskostuum. “[De film] heeft als hoofdmissie zoveel mogelijk actie, monsters, bloed en viezigheid in ramp tempo de revue te laten passeren”, schreef recensent Jasper ten Hoor. “Maar hoe amusant de actiesequenties ook zijn […], het gekibbel tussen de kleurrijke personages is het leukst.” Regisseur Mitchell Altieri maakte eerder samen met Phil Flores onder de geuzennaam The Butcher Brothers onder andere THE HAMILTONS (2006) en THE VIOLENT KIND (2010). Lees Jasper’s volledige recensie in de rubriek Abattoir in ons jubileumnummer. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 23 februari (Splendid).

In CURSE OF THE WITCHING TREE (James Crow, 2015) wordt een vrouw ten onrechte beschuldigd van het vermoorden van haar zoon en opgehangen als heks. Tijdens de executie vervloekt ze de boom en de kinderen die er omheen spelen. Eeuwen later trekt een nieuw gezin in het nabij gelegen huis en wordt algauw geconfronteerd met de vloek en de gruwelijk waarheid achter de enge boom en de vermoorde kinderen. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 23 februari (Red Square Film).

Beter een goede buur dan een verre vriend. De buurman van Dan en Rose blijkt in THE NEIGHBOUR echter alles behalve een goede buur te zijn. Als Rose op een dag spoorloos verdwenen is, gaat Dan op onderzoek uit. Het spoor leidt naar de buren waar Dan ontdekt dat buurman Troy er in de kelder een hele nare hobby op nahoudt en dat Rose wel eens zijn nieuwste aanwinst zou kunnen zijn. Waar is de rijdende rechter als je hem nodig hebt? THE NEIGHBOUR werd geschreven en geregisseerd door Marcus Dunstan die eerder THE COLLECTOR (2009) en THE COLLECTION (2012) maakte en scenario’s schreef voor onder andere de FEAST trilogie, SAW IV t/m SAW 3D en PIRANHA 3DD (2012). De recensie van Marjan Westbroek kan je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 23 februari (Splendid).

20 februari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!