Snowpiercer 2013 DVD Cover
Snowpiercer 2013 DVD Cover
Beeldbuis
31 augustus 2014

Thuisbios, week 35

Snowpiercer 2013 DVD Cover KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week: een postapocalyptisch ritje door de sneeuw, een geheugendetective en een spiegel die dood en verderf zaait.

In de scifi-thriller SNOWPIERCER zijn we door onze eigen stomme schuld in een nieuwe ijstijd beland. Wat nog resteert van de mensheid bevindt zich aan boord van een ark in de vorm van een trein die permanent rond de aarde rijdt. De elite in de eerste klas zit er warmpjes bij maar het klootjesvolk in de achterste ruituigen wordt onderdrukt en lijdt honger. Wanneer ze het niet meer pikken, proberen de opstandelingen zich een weg te vechten naar de cabine met de architect van alle ellende, de ‘goddelijke’ machinist Wilford.
 “[Regisseur] Bong Joon-ho moet af en toe smokkelen met de logica”, schreef recensent Barend de Voogd, “maar als spectaculaire achtbaanrit is het nog steeds een klasse beter en origineler dan veel van de blockbusterfilms van het afgelopen jaar.[…] SNOWPIERCER kan ontegenzeggelijk bogen op een fijne cast, spectaculaire beelden en een enorme vaart.” In Nederland is ‘Meester’ overigens de officiële aanspreektitel voor een treinmachinist. Dat je het maar weet. Te koop en te huur vanaf 26 augustus (FilmFreak).

Geheugendetective John Washington krijgt in MINDSCAPE de opdracht om in het geheugen van de zestienjarige Anna te spitten naar de reden van haar hongerstaking. Hij raakt verzeild in een moeras van verleiding en verraad. Met Mark Strong (BABYLON A.D, GREEN LANTERN), Taissa Farminga (American Horror Story) en de immer indrukwekkende Brian Cox (X2) in een bijrol als John’s ongure baas. MINDSCAPE is de eerste lange speelfilm van regisseur van Jorge Dorado, die hiervoor als eerste, tweede en derde assistent over de schouder mee mochten kijken bij o.a. Pedro Almodóvar en Guillermo del Toro. Of hij goed heeft opgelet, lees je binnenkort in de recensie van Marjan Westbroek. Te koop , VOD en te huur vanaf 26 augustus (A-film).

Spiegels zijn in de meeste horrorfilms een bron van ellende. Van PRINCE OF DARKNESS tot MIRRORS; er bevindt zich altijd iets boosaardigs achter het spiegelend oppervlak. Ook in OCULUS staat een sinistere spiegel centraal. Broer Tim (Brenton Thwaites) en zus Kaylie (Karen Gillan) zijn ervan overtuigd dat hun familiedrama is veroorzaakt door een antieke spiegel en doen een poging diens kwade invloed op te heffen. Regisseur Mike Flanagan speelt volgens recensent George Vermij “een zelfverzekerd spelletje met de vertrouwde genre-elementen. […] Dat die elementen niet vervelen of aanvoelen als clichés is te danken aan het beheerste tempo dat Flanagan hanteert. Het geheel blijft spannend en verrassend.” George’s volledige recensie kan je hier lezen. Te huur en VOD vanaf 26 augustus. Te koop vanaf 7 oktober (A-film).

31 augustus 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!