panda-saurus
panda-saurus
TGIF
29 augustus 2014

Thank God It’s Friday 29 augustus

panda-saurus TGIF | We hebben het weer gered! Weer een werkweek voorbij, tijd voor de goede dingen des levens, zoals een flinke borrel en een stevig gevulde Thank God It’s Friday. Met deze week onder andere Jean-Claude Van Damme met een episch matje!

ACHTER DE SCHERMEN | Voor de muscles of Brussels with mullet moeten jullie nog even geduld hebben. We gaan eerst achter de schermen, waar tipjes van de sluier worden opgelicht en de kneepjes van het vak worden geleerd. Om te beginnen met Christopher Nolan die wat handige tips en trucs heeft voor beginnende filmmakers. Van Nolan is het een makkelijk bruggetje naar de aankomende serie Gotham waarvan hier een aantal behind-the-scenes video’s te zien zijn. Achter de schermen én terug in de tijd gaan we met deze miniaturen uit onder andere THE FIFTH ELEMENT en INDEPENDENCE DAY. En neem een kijkje op de Cantina-set uit STAR WARS. Dr. Who heeft niet alleen een nieuwe dokter, ook de Tardis heeft een update gekregen.

SCHNABBELEN | Ook filmsterren moeten gewoon de hypotheek, privéjets en exotische dieren betalen. En dan doe je af en toe een schnabbelklusje voor wat extra knaken. Zo speelt John Malkovich een Franse vampier die zijn binge-watching erg serieus neemt. Of in goed Frans: le binge watching. Jean-Claude Van Damme zit niet alleen in spagaat op een vrachtwagen, ook maakt hij graag ijssculpturen. Daarbij warm gehouden door zijn matje. En ook in dit blokje gaan we weer even terug in de tijd met een compilatie vol gênante reclames van sterren voor ze beroemd werden.

TERUG VAN WEGGEWEEST | Ik had op deze plek een relaas gepland over de armoe van Hollywood, maar laten we het een beetje positief houden. Dus probeer niet je beeldscherm te dropkicken, maar tel tot tien en bedenk dat je ze niet hoeft te zien. Hopla, ook nog op rijm! Om te beginnen met twee televisieseries die in ieder geval wat namen betreft wel wat potentie hebben. Steven Spielberg gaat namelijk zijn MINORITY REPORT verwerken tot een serie. Of hij zelf gaat regisseren is nog niet bekend. Ook SHUTTER ISLAND krijgt een televisieserie. Martin Scorsese gaat in ieder geval de pilot regisseren en ook de originele schrijver doet weer mee. Verder naar de films: de film noir-klassieker LAURA krijgt een remake. James Ellroy gaat hem schrijven, wat dan wel weer een passende combinatie is. En rol nu even op schopafstand van je computer en collega’s: de UNDERWORLD serie krijgt een reboot. Welgeteld zo’n twee jaar nadat het laatste deel is uitgekomen. Ik durf er toch wel minstens mijn eerstgeborene, of een Schokkend Nieuws-abonnement, om te verwedden dat er binnen nu en een jaartje of twee ook een reboot van RESIDENT EVIL wordt aangekondigd.

POSTER PARTY | Over naar wat fijne plaatjes om naar te kijken. In de Thank God It’s Friday van een aantal weken geleden zat een linkje naar posterontwerper John Alvin en de concept-posters die hij maakte voor JURASSIC PARK. In dit artikel zijn nog meer mooie schetsen te zien. De rebellen uit de aankomende HUNGER GAMES-film zien er flitsend uit in deze serie character posters. Van American Horror Story: Freakshow is inmiddels ook een erg mooie poster uit. Niet officieel, wel erg mooi zijn deze fanposters voor STAR WARS VII. Mocht je je afvragen wat dat plaatje bovenaan deze pagina moet voorstellen: het is de poster van PANDASAURUS. 

GRABBELBAK | Geen langer leesvoer dit keer, maar wel een lekker gevulde grabbelbak. Zo doet ook David Lynch aan de Ice Bucket Challenge, maar dan wel op een heel eigen manier. De Oscars zijn pas weer in februari, toch zijn er een aantal winnaars al bekend waaronder Hayao Miyazaki. Welverdiend, zou ik zeggen. Wist je dat er in GODZILLA een verwijzing naar Breaking Bad zat? Ben je ongeveer 1.95 meter lang, atletisch gebouwd en zie je er een beetje apart uit? Dan zou je zomaar gecast kunnen worden als slechterik in de nieuwe James Bond-film. Yahtzee wordt nog leuker met deze Firefly-versie van het spel. Horrorfilmmakers opgelet! Heb je nog een fijne soundtrack nodig? Nick Cave en Warren Ellis doen het gratis en voor niets. Wie een beetje bij is met de Game of Thrones-boeken weet dat Cercei op een gegeven moment iets zonder kleren moet doen. In het aankomende seizoen van de tv-serie staat deze scène ook in de planning, alleen vindt het Kroatische stadje waar gefilmd wordt al dat naakt maar helemaal niets. Van bloot naar dood met Sean Bean die in bijna al zijn films wel het loodje legt. Hier geeft hij commentaar op een aantal van zijn sterfscènes. En om weer een beetje terug in de tijd te gaan, wat onbedoeld een beetje het TGIF-thema van de week was: Game of Thrones met retro-videospelgeluidjes:

 

 

Dat was hem weer voor deze week! Fijn weekend en stuur je tips door naar [email protected]

29 augustus 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!