catchingfiredvdcover
catchingfiredvdcover
Beeldbuis
30 maart 2014

Deze week op dvd en blu-ray

catchingfiredvdcover Vijf nieuwe genrereleases deze week, met voor ieder wat wils: vechtende tieners in dystopische setting, meisjes plagen kusjes vragen, ninja’s!, hele – nee maar echt hele – grote spinnen en demonische bezetenheid.

Geïnspireerd door de overwinning van Katniss en Peeta begint de bevolking van Panem in HUNGER GAMES: CATCHING FIRE (Independent, 27 maart) langzaam maar zeker in opstand te komen tegen de dictatuur van president Snow. Dit wordt ze uiteraard niet in dank afgenomen en voor ze ’t weten zijn de twee, dankzij een slimme zet van Snow, weer terug in de arena en moeten ze wederom vechten voor hun leven. THE HUNGER GAMES wordt vaak vergeleken met BATTLE ROYALE, maar is volgens recensent Barend de Voogd toch echt andere koek “Lag in de punkroman van Houshun Takami en de film van Kinji Fukasaku de naoorlogse generatie Japanners onder vuur; in THE HUNGER GAMES gaat het eigenlijk over Irak, Hollywood en Expeditie Robinson.” De eerste film beoordeelde hij met een solide drie skulls, maar CATCHING FIRE is beter. Hoeveel beter, kun je hier lezen.

Meer pubers in nood in CARRIE (20th Century Fox, 27 maart), een nieuwe verfilming van de gelijknamige roman van Stephen King, met in de hoofdrollen Chloe Grace Moretz (KICK-ASS, LET ME IN) als Carrie en Juliane Moore (CHILDREN OF MEN, BLINDNESS) als haar godsdienstwaanzinnige moeder. Regisseur Kimberley Pierce trok het verhaal de 21ste eeuw in met cyberpesten en mobiele telefoons, maar voegt volgens recensent Lieuwe van Albada voor de rest weinig toe. “Geen extra inleving. Geen ander perspectief. Het bronmateriaal wordt zelfs iets té slaafs gevolgd: want hoe realistisch is het anno 2013 nog dat een meisje van zestien niet weet wat er tijdens de puberteit gebeurt?” Lieuwes volledige recensie vind je hier

Op 27 maart verschenen er tevens drie nieuwe en veelbelovende titels van distributeur Splendid: NINJA 2: SHADOW OF A TEAR, BIG ASS SPIDER en NOTHING LEFT TO FEAR. De recensies van respectievelijk Eric van der Woude, Henry Kuipers en Jasper ten Hoor vind je binnenkort op onze website.

In NINJA 2 wordt de zwangere vrouw van Ninjitsumeester Casey, wederom gespeeld door Scott Adkins, vermoord en zweert Casey bloedige wraak. De titel BIG ASS SPIDER behoeft weinig uitleg. De film draaide vorig jaar op het Imagine Film Festival onder de wat minder prikkelende titel MEGA SPIDER en werd daar met veel enthousiasme ontvangen. In NOTHING LEFT TO FEAR verhuist pastoor Dan vol goede moed met vrouw en kinderen naar zijn nieuwe parochie en wordt daar algauw geconfronteerd met demonische bezetenheid en andere bovennatuurlijke zaken. NOTHING LEFT TO FEAR is de eerste film van productiemaatschappij Slasherfilms, opgericht door Slash, de voormalige leadgitarist van Guns N’ Roses.

30 maart 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!