when disney characters meet the walking dead 2
when disney characters meet the walking dead 2
TGIF
28 maart 2014

Thank God It’s Friday 28 maart

when disney characters meet the walking dead 2 Sodeju, al weer de laatste Thank God It’s Friday van de maand! Om maart even goed af te sluiten, heb ik een bomvolle editie voor je met Game of Thrones, zombies (altijd goed) en wegens het daverende succes van vorige week (toch?) nog meer dans!

KINDERTIJD | Eerst wat jeugdsentiment, want er komt een Jem and the Holograms film! Deze cartoon uit de jaren tachtig, over de avonturen van een meidenrockgroep krijgt een live action verfilming en het mooie is dat jij mee kan doen! Ik ken in ieder geval één Schokkend Nieuws-redactielid die nu heur haar roze aan het verven is. Ook jeugdsentiment: MacGyver. Ook jij kan nu een nucleaire ramp voorkomen met drie lucifers en een natte dweil – dankzij dit handige setje. Bananaman was een Engelse strip en televisieserie over een jongen die na het eten van een banaan superkrachten kreeg. Dat klinkt net zo logisch als een spinnenbeet. In 2015 kunnen we de filmversie van deze Man of Peel verwachten. En handen en gloeiende vingers in de lucht als je ook zo gehuild hebt bij E.T.: THE EXTRA-TERRESTRIAL. Ik weet niet zo goed wat ik van dit E.T. beeldje vind. Ik neig naar creepy. En hier is de eerste trailer van de TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES. Ninja schildpadden zijn eigenlijk best wel stom en Michael Bay ook, dus ik sla hem over.

DANS DEEL 2 | Na het blokje van vorige week nog meer dans! In deze vrolijke video een supercut van dansscènes uit allerlei films. Persoonlijke favoriet is toch wel Jean-Claude van Damme in zijn rare hemdje. Ook favoriet: Kevin Bacon die laat zien dat hij nog steeds zo kan dansen als in FOOTLOOSE.

PLAATJES KIJKEN | Heb je nog wat kale muren in je kantoor of thuis? Koop wat kitscherige schilderijen in de kringloop en schilder daar wat Stormtroopers of Darth Vader op, net als deze kunstenaar. Ook mooi, en een beetje zenuwslopend: deze posters voor GRAVITY. Uiteindelijk niet gebruikt in de campagne maar gelukkig wel online te bewonderen. En kies met behulp van deze prachtige tumblr een nieuwe kleurencombinatie uit voor je woning, aan de hand van de films van Wes Anderson.

ZOMBIES | Hoewel je er zo’n beetje mee wordt doodgegooid, blijven zombies toch mijn favoriete ondoden. Tien jaar geleden kwam DAWN OF THE DEAD (de remake dus) uit en ik weet nog dat ik met klamme handjes in bioscoop zat. Hier vind je wat interessante feitjes over de film. Een wel heel oplettende kijker spotte Bub, uit Romero’s DAY OF THE DEAD, tussen de andere zombies in The Walking Dead. Bovenaan deze pagina zie je hoe Merida uit Disney’s BRAVE eruit zou zien als ze in The Walking Dead zou zitten. Hier vind je de hele serie van The Walking Disney Dead.

GAME OF THRONES | Nog maar negen nachtjes slapen en dan begint Game of Thrones weer!!!! Op deze site tellen ze heel luguber af met posters van alle doden uit de voorgaande seizoenen. Heb je alle boeken al gelezen, of ben je gewoon te nieuwsgierig? Hier kun je al een stuk van het nieuwe boek Winds of Winter lezen. Ook mooi om te lezen en te bekijken: dit prachtige pop-up boek. Verder twaalf  ‘handige’ grafiekjes en allerlei Game of Thrones prullaria. Game of Thrones + House of Cards = House of Thrones. Komt er een Game of Thrones film? En deze autotuned Game of Thrones is fantastisch. Zingen we allemaal mee?

GODZILLA | Ook bijna te zien: GODZILLA! Hij siert volgende week de nieuwe Schokkend Nieuws. Wil je zelf ook een stad vertrappen? Dat kan. In mini-formaat, dat dan weer wel, met deze schattige poppetjes. Gojira meets Godzilla in deze video. De Poster Posse, een groep kunstenaars die alternatieve filmposters ontwerpen, ging los en dat leverde deze prachtige posters op.  

FOR SCIENCE! | Thank God It’s Friday is natuurlijk niet alleen vermaak, je kunt er ook heel veel van leren. Zo wordt in dit artikel uiteen gezet hoe erg spoilers nou echt zijn. De trailer van de BBC-serie The Real History of Science Fiction is hier te zien. Dit zeer wetenschappelijk verantwoorde onderzoek pluist uit hoeveel John McClanes het in het echt zou kosten om vijf DIE HARD films te overleven. En hoeveel kost het eigenlijk om Captain America te zijn? Ook belangrijk om te weten: welke stad is door Hollywood het vaakst verwoest en hoe? De IMDb scores van verschillende televisieseries werden verzameld en in deze handige grafieken gezet. Zo kun je zien wanneer ze piekten en waneer ze keihard op hun bek gingen. Looking at you Dexter! Tot slot: een geschiedenislesje over de filmtrailer. Goed instuderen, want op 14 april komt tijdens Imagine John Piedot, creative director van Editpool, een masterclass geven over filmtrailers!

GRABBELBAK | Nog even wat losse linkjes en dan laat ik jullie los om de terrassen te bezetten en indruk te maken met jullie kennis van de pro’s en cons van spoilers en John McClanes. Zo praat Mike Mignola, de tekenaar van Hellboy, over de films die zijn werk hebben beìnvloed. Speciaal voor mijn TGIF-collega Marjan: Neil Gaiman vertelt spannende verhalen. Hartstikke nep, maar wel hilarisch: Bradley Cooper is de nieuwe Indiana Jones. Alleen doet hij niet aan rennen, springen en andere fysieke activiteiten. De jongens van THE RAID 2 doen dat wel allemaal en nog veel meer in deze deleted scene. Karen Gillan is blauw en kaal en een badass. Er komt een vervolg van TUCKER AND DALE VS. EVIL! De allerslechtste line readings ooit. De eerste foto’s van de Rosemary’s Baby televisieserie zijn uit en Zoe Saldana draagt een lelijke pruik. GET TO THE CHOPPER! Het vierde seizoen van American Horror Story heeft een titel en er komt Star Trek-bier. Daar drinken we op!

Tips kunnen natuurlijk naar [email protected] en fijn weekend!

 

28 maart 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!