ennio-morrikone
ennio-morrikone
Nieuws
1 april 2014

Ennio does Amsterdam & Brussels

ennio-morrikoneDe legendarische componist Ennio Morricone trekt met zijn 50 Years of Music Tour door Europa en doet in juni Amsterdam en Brussel aan. Samen met een 75-koppig koor en 160-koppig symfonieorkest zal de 85-jarige Italiaan de hoogtepunten uit zijn lange filmcarrière ten gehore brengen.

Morricone componeerde de muziek voor meer dan vijfhonderd films, maar is vooral bekend als de grondlegger van de moderne westernscore. Met zijn eigenzinnige muziek voor de films van Sergio Leone (A FISTFULL OF DOLLARS, ONCE UPON A TIME IN THE WEST) drukte hij niet alleen zijn stempel op de spaghettiwestern, maar beïnvloedde en inspireerde componisten en regisseurs over de gehele wereld. Een van zijn bekendste fans is ongetwijfeld Quentin Tarantino die zijn muziek gebruikte in o.a  INGLOURIOUS BASTERDS en DJANGO UNCHAINED.

Maar ook in horror en sciencefiction heeft Morricone zijn sporen verdiend, met bijvoorbeeld zijn minimalistische score voor THE THING (1982), de spectaculaire muziek voor RED SONJA (1985) en een gewaagde experimentele score voor MISSSION TO MARS (2000).

Aan stoppen wil de Maestro nog niet denken. “Muziek maken is mijn werk. Bovendien blijven ze mij maar vragen. En goed, vijfhonderd soundtracks lijkt veel. Maar in vergelijking met wat Mozart en Bach allemaal hebben gemaakt, ben ik nog niet eens begonnen”.

Kaarten en informatie over Ennio Morricone: 50 Year of Music Tour
26 juni, Ziggo Dome, Amsterdam
27 juni, Palai 12, Brussel

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!