TheCleansing poster small
TheCleansing poster small
Beeldbuis
1 december 2021

Beeldbuis december 2021

TheCleansing poster smallBEELDBUIS | Met de zoveelste Covid-variant in aantocht en de bioscopen weer zo goed als dicht serveert Schokkend Nieuws je de nieuwste thuiskijk-releases van genre-films en -series voor de komende maand.

Maar eerst even een stapje terug: Disney+ lanceerde vorige week de nieuwe Marvel serie HAWKEYE met een dubbele aflevering. Boogschutter Hawkeye was in het MCU een beetje het ondergeschoven kindje, maar het personage kent een rijke en geliefde historie in de comics. Voor hem geen eigen film, maar wel een zesdelige miniserie die ingaat op wat Hawkeye precies uitspookte nadat zijn hele familie weggeknipt werd door Thanos aan het eind van AVENGERS: INFINITY WAR. Jeremy Renner keert terug als Clint Barton, en Hailee Steinfeld speelt zijn jonge protégé Kate Bishop.

Fans van Disney’s ándere kip-met-het-gouden-ei Star Wars worden later deze maand bediend met THE BOOK OF BOBA FETT. “No one’s ever really gone…” mompelde Luke Skywalker al in THE LAST JEDI. De geliefde premiejager maakte zijn even langverwachte als onwaarschijnlijke terugkeer vorig jaar in seizoen 2 van THE MANDALORIAN, waarna al snel het nieuws volgde dat er dan toch een Boba Fett show zou komen. Temuera Morrison, die vader Jango speelde in ATTACK OF THE CLONES, speelt nu ook Boba (want klonen), iets wat toch een Hollywood first moet zijn; een acteur die twintig jaar na dato de zoon van zijn personage speelt. Het is in ieder geval leuke pubquiz-trivia. De serie begint op 29 december, en zal zeven afleveringen tellen.

hawkeye

Distributeur Source 1 Media begint deze maand goed met drie lowbudget straight-to-video titels op DVD. Vanaf vandaag zijn horrorfilms BEHEMOTH en THE CLEANSING verkrijgbaar, en morgen komt rampenvehikel METEOR MOON uit. In BEHEMOTH besluit een medewerker van een chemie bedrijf zijn baas te kidnappen nadat duidelijk wordt dat zijn dochtertje ziek is geworden door nalatigheid van zijn werkgever. Al snel hierna begint de realiteit echter afschrikwekkende vormen aan te nemen. Komt het door de chemicaliën, of is zijn baas meer dan alleen een nalatige directeur?

THE CLEANSING neemt ons mee terug naar Wales in de veertiende eeuw, de tijd van de pest en heksenjachten. Nadat haar zieke moeder preventief geruimd is door The Cleanser, wordt de jonge Alice het lustobject van de gemene dorpsoudste. Zij wijst hem af, hij martelt haar. Zo ging dat toen. Ze ontsnapt echter het bos in, maar komt terug om wraak te nemen. Iets minder bloedserieus is METEOR MOON, geproduceerd door The Asylum. In lijn met de meeste rampenfilms dekt de titel de lading, al is deze – heel on-Asylums – dit keer minder on the nose dan het origineel waar deze mockbuster op gebaseerd is, Roland Emmerichs aankomende MOONFALL. Een meteoor raakt de maan en duwt deze uit zijn baan, richting Aarde. Tijd dus voor enige vergezochte, met goedkope CGI ondersteunde heroïek door een stel onbekende broodacteurs. Recensies van deze titels volgen binnenkort op de site, of in de Abattoir rubriek van het blad.

RICK & MORTY heeft uiteraard geen inleiding of omschrijving nodig. Warner Brothers brengt op 8 december het volledige vijfde seizoen van deze cultserie uit op DVD en Blu-ray. Tot slot dan de enige “grote” genrefilm die op schijf uitkomt deze maand: scifi-noir REMINISCENCE van Lisa Joy. Na jarenlang producer geweest te zijn bij shows als WESTWORLD en BURN NOTICE is dit haar eerste grote schrijf- en regieklus. Hugh Jackman speelt een “private investigator of the mind” die valt voor femme fatale Mae (Rebecca Ferguson). Als zij plotseling verdwijnt, raakt hij geobsedeerd verzeilt in een surreëel mysterie. De film werd redelijk wisselvallig ontvangen en flopte genadeloos, maar de solide cast en noir-sfeer komen mogelijk beter tot hun recht in de huiskamer. Verkrijgbaar vanaf 22 december.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!