de dick maas methode small
de dick maas methode small
Beeldbuis
31 maart 2021

BEELDBUIS

de dick maas methode small BEELDBUIS | Lente! Het is langer licht en de temperatuur stijgt weer, reden genoeg om lekker binnen te blijven met de gordijnen dicht. Ter inspiratie hier een opsomming van de aankomende thuiskijk-releases.

Afgelopen maandag kwam via One2See BLACK WATER: ABYSS (Andrew Tracuki, 2020) uit op DVD. Dertien jaar na zijn sterke debuut BLACK WATER (2007) keert de regisseur terug naar zijn crocshock-roots, met dit keer een stel avonturiers die vastzitten in een grot, uiteraard in gezelschap van een grote krokodil. Hoewel dit vervolg volgens onze recensent niet in de buurt komt van het origineel, valt er voor de liefhebber waarschijnlijk wel wat te halen. Op dezelfde dag kwam Sony met de DVD release van THE CRAFT: LEGACY (Zoe Lister-Jones, 2020), wederom een verlate sequel waar niemand echt op zat te wachten, goede bedoelingen van de regisseur/scenarist ten spijt.

De grote April-release is natuurlijk Warner Brothers’ WONDER WOMAN 1984 (Patty Jenkins, 2020), het langverwachte vervolg op Jenkins’ kaskraker WONDER WOMAN uit 2017. Na een eindeloos uitgestelde bioscooprelease verkoos de studio er eind vorig jaar toch voor om de film op HBO Max uit te brengen. Daar we dat hier in Europa nog niet hebben maar onze bioscopen nog dicht zitten, was het voor ons nog even wachten. Maar 7 April komt de film dan eindelijk uit op DVD en Blu-ray. Ons oordeel zal diezelfde dag op de site te lezen zijn.

The Searchers komt later deze maand met twee genretitels. De Australische sci-fi thriller 2067 (Seth Larney, 2020) op de 21e, en THE SEVENTH DAY (Justin P. Lange, 2021) een week later. In 2067  heeft het laatste uur weer eens geslagen voor onze planeet, en mogen twee uitverkoren wetenschappers (Kody Smith-McPhee en Ryan Kwanten) de toekomst in om de boel te redden. Lowbudget reli-horror THE SEVENTH DAY draait om excorcisme. Een oudgediende priester, gespeeld door Guy Pierce in beunhaas-modus, en zijn leerling verliezen zichzelf steeds meer in zowel een persoonlijke als daadwerkelijk hel, daarbij bijgestaan door oude rotten Stephen Lang en Keith David. Klinkt als typische Abattoirfilms, en onze recensies zijn zeer waarschijnlijk te lezen in een aankomend nummer. Beide titels op zowel DVD als Blu-ray.

Op 21 April komt ook DE DICK MAAS METHODE (Jeffrey De Vore, 2020) op schijf uit. Deze uitgebreide documentaire overspant de volledige loopbaan van het enfant terrible van de vaderlandse filmindustrie, van zijn doe-het-zelf begin tot aan zijn status van grootverdiener en zijn pogingen Nederland Filmland een beetje mee te laten tellen op internationaal vlak. Uiteraard bevolkt met veel bekende koppen (o.a. Huub Stapel en Pierre Bokma) die openhartig anekdotes en inzichten oprakelen. “Een gedegen en enthousiasmerend carrièreoverzicht” was ons oordeel.

Sony sluit de maand af met de DVD/Blu-ray release van computerspelverfilming MONSTER HUNTER, het laatste project van pulpstel Paul W.S. Anderson en Milla Jovovich. En kenners weten dan ondertussen wat ze kunnen verwachten: recht-toe-recht-aan hakwerk zowel voor als achter de camera. CGI monsters en Tony Jaa moeten de boel een beetje kleur geven, maar onze recensent kon er desondanks niet zoveel mee en vond de film “zo fantasie- en inspiratieloos als zijn eigen titel.”

31 maart 2021

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!