Imagine 2021
Imagine 2021
Nieuws
6 april 2021

Imagine Film Festival 2021

imagine 2021EVENT | Vanaf morgen kan er weer tien dagen genoten worden van alles wat met genrefilms te maken heeft tijdens het Imagine Film Festival. We kijken alvast even vooruit!

Helaas kon de wereld nog niet op tijd veilig open en is Imagine voor één keer nog een geheel digitaal festival. Maar gelukkig wel eentje met een even rijk gevuld programma als alle andere jaren! Morgenavond wordt er afgetrapt met de openingsfilm NEW ORDER, gevolgd door een Q&A met regisseur Michel Franco, en vanaf donderdag gaat het dan echt los met vele films en Q&A’s per dag.

Er wordt gekeken naar de rol van mythen, demonen en geesten uit de Indonesische folklore in de fantastische filmcultuur in het themaprogramma Geesten en Demonen in de Indonesische Genrefilm, bestaande uit een drietal films en een geprek in Talkshow Indonesia. Er wordt uitgebreid naar Kunstmatige Intelligentie gekeken in het themaprogramma Things to Come: De Menselijke Maat van AI, bestaande uit films en paneldiscussies, waaronder de keynote-presentatie Living with the Monster: Searching for Synergy door de Poolse filosoof en futuroloog Aleksandra Przegalinska. In het programma Imagine Expanded wordt het gevoel van ‘embodiment’ in VR verkend met de talkshow Striking Vipers en de masterclass Developing Digital Humans met MoCap-expert John Canning van Digital Domain.

Daarnaast is er ook weer de jaarlijkse pitchwedstrijd, waar filmmakers hun nieuwste project kunnen pitchen, en natuurlijk films, films, films. Features, documentaires en verschillende blokken met korte films, van Troma tot Russische ruimtefilm en van zombies tot de zoektocht naar Tom Bombadil, veel teveel om hier allemaal op te noemen. Bekijk het volledige programma hier en maak je verlanglijstje! En wat dan weer een voordeel van digitaal is – nadat je een film besteld hebt, heb je 48 uur de tijd hem te bekijken. Dat is weer eens wat anders dan binnen een paar minuten van zaal naar zaal rennen terwijl je een boterham in je mond probeert te proppen, geen tijd meer hebt om een biertje te halen eigenlijk nog naar de wc moet. Voor de live-events moet je trouwens wel gewoon op tijd achter je laptop zitten, die kun je niet later nog terugkijken.

Schokkend Nieuws laat de komende tien dagen natuurlijk ook van zich horen. We zullen dagelijks films uit het programma bespreken. Dus dompel je de komende tien dagen even lekker onder in genrefilms thuis en volgend jaar zien we elkaar vast allemaal weer in het festivalcafé!

Imagine Film Festival
7 t/m 17 april
Tickets zijn € 8,00 per film of € 5,00 met Cineville. Met een 5×5 ticket kun je vijf films bekijken voor € 25,00. De kortefilm-programma’s en masterclasses zijn € 5,00 en panels en talkshows zijn gratis! 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!