Nic Cage 2
Nic Cage 2
TGIF
8 augustus 2019

Thank God It’s Friday, 9 augustus 2019

Nic Cage 2TGIF |  Komkommertijd?! Niet als het aan Nicolas Cage ligt, want gaat er weleens een dag voorbij zonder een sappig Cage-nieuwtje? Dit keer hebben we iets met een blitse sportwagen, puntige nep neus en irritant piepstemmetje.

Nicolas Cage blijft verbazen en verrukken. Het internet kan zijn bizarre leven moeilijk bijhouden of dat nu een flitshuwelijk (…en flitsscheiding) is of dat hij weer in een nieuwe film speelt (een wraakthriller met de weining tot de verbeelding sprekende titel A SCORE TO SETTLE). Nu dook er uit het afvoerputje van de straight to video-releases ook een merkwaardige scène op waarin Cage in een cameo van nog geen minuut de show steelt. 

Het betreft de romantische komedie NEVER ON A TUESDAY met een hele wagonlading van gastrollen van net-nietsterren uit de jaren 80 zoals Cary Elwes, Emilio Estevez, Jud Nelson en Charlie Sheen (als “Thief (uncredited)” volgens IMDb). Toch is het Cage die deze film, die verdoemd was om uit de annalen van de filmgeschiedenis te blijven, uit het slop heeft weten te trekken en een plek heeft gegeven in het pantheon van de uitzinnige en delirische cinema. Zo doet hij dat:

Op twitter ging dit fragment al snel viral. Iedereen wilde weten wat nu het verhaal was achter deze van de pot gerukt scène. Was het pure onversneden improvisatie of juist method Acting van de bovenste plank waar Cage al maandenlang op had zitten broeden? En dan die neus en stem? In interviews met Vulture en The A.V. Club vertelt de acteur wat er op die dag op de set gebeurde. En voor mensen die echt geen genoeg van de man kunnen krijgen is hier ook nog een grote babbel in de New York Times en de highlights als je te lui bent om het hele stuk te lezen.

Deze week kreeg ik van onze Theo ook een mooi stuk van de altijd scherpe Anne Billson. In The Guardian heeft zij het over de complexiteit van de female gaze als het gaat om gewelddadige scènes waarin vrouwen het slachtoffer zijn. Verder vertelt regisseur Ari Aster (HEREDITARY, MIDSOMMAR) in onderstaand interview over zijn invloeden. Ik prijs me nog steeds gelukkig dat ik deze getalenteerde regisseur ook heb gesproken voor Schokkend Nieuws. 

Eind augustus komt de 20th anniversary edition van THE MATRIX uit in de bioscoop. Op dit moment is Warner Bros. ook bezig met een nieuwe Matrix-film. Lili Wachowski is in ieder geval te spreken over deze toevoeging aan de dystopische sage alhoewel Lili en haar zus niet betrokken zullen zijn bij de productie. En over vissionaire regisseurs gesproken: Richard Stanley heeft na jaren ook weer een nieuwe film.

In TV-nieuws eerst een treurig bericht. Ik was erg onder de indruk van THE OA ook al is het een serie die niet iedereen goed ligt. Laten we het maar een acquired taste noemen. Helaas bereikte ons het nieuws dat de serie, waarvan het tweede seizoen net is afgelopen, geen vervolg krijgt. De sinistere ruimtehorror van de film EVENT HORIZON krijgt wel een staartje in de vorm van een serie. En als we dan toch bezig zijn met film-naar-tv-crossovers, de Lord of the Rings-sage wordt uitgebreid voor de beeldbuis en het eerste seizoen zal 20 afleveringen tellen. Verder werkt de opvallende Colombiaanse regisseur Ciro Guerra (EL ABRAZO DE LA SERPIENTE en PÁJAROS DE VERANO) aan een Netflix-serie. En GAME OF THRONES mag dan wel voorbij zijn, de speculaties en roddels houden maar niet op.

In Superheldennieuws blijkt er behoefte te zijn aan een supercrossover van Spiderman, Deadpool en Wolverine! Wolvspiderdead squad?!  Waarom niet een genetische mix van al die helden bij elkaar maar dan in één persoon! Ondertussen is de werkelijkheid is ook niet immuun voor de allure van Batman. In Turkije krijgt de provincie Batman nu wel een heel bijzonder grens als het aan deze petitie ligt. 

Van Bram kreeg ik dit leuke filmpje over speelgoed en werd ik wel erg jaloers van de Star Wars-verzameling van rocker Ricky Springfield. Gelukkig ben ik niet de enige nerd en zien we ook twee kwijlende mannen die aanhoren hoe hij een zeldzame Boba Fett nog in de verpakking heeft zitten en de trotse bezitter is van een Jawa met een cape van vinyl. Mijn collectie is er niets bij. Ik moest toch wel even gniffelen bij deze analyse van BUMBLEBEE. Is het nou echt THE SHAPE OF WATER maar dan anders? Maar wacht eens even! Zit er dan ook seksscène in met een Transformer…? ¯_(ツ)_/¯

En tot slot wat maakt AVENGERS: ENDGAME beter? Just add some GODZILLA! Oh, en voor Harry Potter-fans: Halloween in Hogwarts! Het is mogelijk. 

Cheers!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!