Miyazaki
Miyazaki
TGIF
7 februari 2014

Thank God It’s Friday 7 februari 2014

Miyazaki Het is februari en dat is, volgens ‘Hannah Neurotica’ en een aantal andere Amerikaanse initiatiefnemers, officieel Women in Horror maand! Ondergetekende draagt graag haar steentje bij met je wekelijkse portie horror- en anderssoortige geeky genrelinks.

VROUWEN | Women in  Horror Month dus. Een initiatief van een groep vrouwelijke horrorfans en -filmmakers in Amerika, die vinden dat het tijd wordt dat vrouwen mee gaan tellen in de toch wel door mannen gedomineerde horrorwereld. Mooi initiatief! 

WHEATLEY | Heel veel goed nieuws in één stukje. Ik ben fan van de Britse regisseur Ben Wheatley (zie mijn recensies van KILL LIST en SIGHTSEERS), ik ben óók fan van schrijver J.G. Ballard (zijn boek Crash werd verfilmd door David Cronenberg), en wie houdt er nou niet van Tom Hiddleston? Gooi ze allemaal in een blender, en er komt Ben Wheatleys verfilming van Ballards boek High-Rise uit, met Hiddleston in de hoofdrol. Wheatley is er zelf ook blij mee. Het enige slechte nieuws: we moeten er waarschijnlijk nog een jaar op wachten.

SUPERHELDEN | Vier nieuwe foto’s van X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Empire Magazine is er wel érg enthousiast over: het blad komt deze maand met vijfentwintig (!) verschillende X-Men covers voor het nieuwe nummer! Misschien moeten we dat bij Schokkend Nieuws ook eens proberen. Verder wist ik helemaal niet dat Batman een zoon had. Kleine troost: Batman wist het ook niet. Regisseur James Gunn kan bij mij weinig fout meer doen na SLITHER en SUPER, dus ik hoop dat dit artikel geen waarheid wordt. Weird scifi, dat lijkt me meer een aanrader dan iets om je zorgen over te maken!

 BACK TO THE FUTURE | Jammer maar waar, op Twitter zitten geen tijdreizigers. Waar je ze ook niet zou verwachten is liedjes zingend in het theater, maar volgend jaar opent er toch echt een BACK TO THE FUTURE musical in Londen! Hoewel de tekst in het persbericht niet echt hoopvol stemt, hoop ik op een groot dansnummer voor Biff en liedjes als Don’t kiss me mom, it’s me, your son. Het is trouwens niet de eerste keer dat er een musical van een genrefilm gemaakt wordt. Ik hoop zelf ooit nog eens de Evil Dead musical mee te mogen maken.

Ash COMICS | Comic panels die filmscènes zouden moeten zijn, ondergewaardeerde verfilmde comics én strippersonages in films waar naar uitgekeken wordt. En hier staan enkele covers van de Ash and the Army of Darkness-comics. De cover van Ash hiernaast is wel erg… ehm.. dreamy…?

SERIES | In mijn allereerste TGIF had ik het al over mijn liefde voor schrijver Neil Gaiman en het feit dat zijn Sandman-stripboeken verfilmd worden. En er staat er nog veel meer op stapel! Dat zijn boek American Gods tot een tv-serie bewerkt gaat worden was al een tijdje bekend, al is het al zo vaak aangekondigd dat ik het pas geloof als ik het zie. Maar ook van zijn boek Anansi Boys wordt nu een mini-serie gemaakt. Ander serienieuws: de pilot voor de Constantine serie gaat geregisseerd worden door niemand minder dan Neil Marshall (THE DESCENTDOOMSDAY). En hier is een interview met Norman Reedus over het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Vijftien nieuwe foto’s om je lekker te maken voor het vierde seizoen van Game of Thrones. En een wel heel aparte  interpretatie van de American Horror Story-poster.

BEELDEN | Los Angeles gebruikt binnenkort alleen nog maar LED-lampen voor de straatverlichting. New York volgt. Lees hier waarom films die in die steden gefilmd worden, daardoor nooit meer hetzelfde zullen zijn. En hier is iets van vroeger, toen nog niemand van LED gehoord had: hoe de cinematography van THE IPCRESS FILE een totaal nieuwe stijl inluidde. Ook mooi: niet eerder gepubliceerde concept art voor David Lynch’s DUNE door Ron Miller. Schetsen, schilderijen, maquettes, kostuums!

mt_ignore: Crocodile Girl CREEPY | Hier koop je je eigen TOKYO GORE POLICE crocodile girlHier vind je de engste filmmaskers. En hier de engste Doctor Who monsters. Van mij hadden de Weeping Angels op één gemogen. En laat de Daleks maar niet horen dat ze de eindlijst niet gehaald hebben!  Zombies onder New York! Verrassend creepy: tekenfilmfiguren van gezicht verwisselen. Maar dit outcreeps ze allemaal. Brrrr….

FILM | Vergezocht of geniaal? In elk geval intrigerend: een Fransman (ondertiteling aanzetten dus) heeft het einde van INCEPTION uitgeknobbeld. Hier zijn alle trailers verzameld die tijdens de Amerikaanse Super Bowl werden uitgezondenDie Super Bowl zelf boeit me verder niet zo, maar als dit de teams en bijpassende helmen waren geweest had ik misschien wat beter opgelet. 

VAN ALLES WAT | Bovenaan deze pagina zie je anime-grootmeester Hayao Miyazaki en zijn creaties. De grotere versie vind je hier. De ultieme nerd cake. Tony ‘Scarface’ Montana’s dream come true. Ruik als je favoriete Disney baddie. Film- en tv-gimmicks zijn blijkbaar niet beperkt tot William Castle en John Waters’ legendarische scratch ’n sniff cardsGewelddadige posters. Honest Trailer voor THOR: THE DARK WORLD. Tien must-have horror toys (of beter gezegd: tien don’t-you-wish-you-had-‘em horror toys).  In a Galaxy not too far away… En de trailer van DAWN OF THE PLANET OF THE APES! In lego natuurlijk, het is tenslotte TGIF.

HEB JE NOG EVEN? | Als uitsmijter is hier een gesprek van drie (!) uur met regisseur John Landis (AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON). Over lunch met Hitchcock en dat soort dingen. 

Dat was het weer voor deze week! Suggesties kunnen zoals altijd naar [email protected] gestuurd worden.

7 februari 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!