Mexican Night
Mexican Night
Nieuws
8 februari 2014

Cinema Egzotik: Mexican Night

Mexican NightCinema Egzotik, de maandelijkse cultfilmavond van filmkenners Martin Koolhoven en Ronald Simons, staat op vrijdag 28 februari in het teken van Mexico; eldorado van tequila, drugs, goud en ruig besnorde  bandieten. Met een live optreden van de band Fata El Morgana Moustache!

Martin Koolhoven in het persbericht: “Wat zou dat toch zijn? Hollywood neemt wel eens vaker een kijkje over  de grens, maar op de een of andere manier zijn de films waar Amerikanen in Mexico terecht komen bijna altijd te gek… Van THE TREASURE OF THE SIERRA MADRE, via TOUCH OF EVIL naar KILL BILL en NO COUNTRY FOR OLD MEN. Mexico staat dan altijd voor het gevaarlijke, het buitenissige. Filmmakers als Sam Peckinpah en John Huston hielden zoveel van dit ruige land dat ze er meerdere keren terugkeerden. Niet toevallig spelen heel veel films zich dan af rond de Mexicaanse grens, waar de ratio lijkt over te gaan in het surreële.”

Cinema Egzotik vertoont twee caliente films. Beide zijn Engels gesproken en niet ondertiteld. De eerste film van de avond is THE MAGNIFICENT SEVEN John Sturges (VS 1960). In deze remake van Akira Kurosawa’s SEVEN SAMURAI (1954) roept een door bandieten belaagd Mexicaans boerendorp de hulp van een handjevol revolverhelden.  De film is “een eerbetoon aan de erecodes van het mythische Wilde Westen en het wetteloze Mexico, waar de tequila riviersgewijs stroomt, kogels onbekommerd fluiten en Yul Brynner, Steve McQueen en Charles Bronson hun mannetje staan.”

Walter Hill zorgde voor de tweede film, EXTREME PREJUDICE  (VS 1987). Twee jeugdvrienden komen tegenover elkaar te staan in Hills vertelling over de  spijkerharde Texas Ranger Jack Benteen (Nick Nolte) en drugsbaron Cash Bailey (Powers Boothe). In zijn jacht op de drugshandel wordt Jack gedwarsboomd door een wrekende oud-CIA-agent en een troep hardhandige ex-commando’s. Stijlvolle en toch stoere mengeling van western en politiefilm.

Cinema Egzotik
28 februari
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Reserveren

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!