RECENSIE
VHS

The Flash II: Revenge of the Trickster(1991)

Sinds een ongelukje in een gerechtelijk laboratorium mag politieman Barry Allen zich met recht snelheidsduivel noemen, en dat geheel op eigen kracht. Als The Flash, gehuld in een fluwelig rood kostuum met Hermes-vleugeltjes aan weerszijden van zijn hoofd, trekt hij ten strijde tegen de misdaad.

Als Barry Allen heeft hij nogal wat te stellen met de dames, waarvan er maar liefst twee op de hoogte zijn van zijn dubbelleven: de introverte geleerde Tina (Pays) en de extraverte detective Megan (Hyser). In deze tweede tv-film rond de gelijknamige Marvel comic-held, speelt regisseur Danny Bilson (ZONE TROOPERS) schaamteloos leentjebuur bij Batman, in het bijzonder diens tv-verschijning uit de jaren zestig. Zo is The Trickster (Hamill) naar uiterlijk en gedrag een kloon van The Joker en The Riddler samen. Het verschil met vroeger is dat de humor harder is, de held vrouwvriendelijker en de vijand seksistischer. Die laatste wordt trouwens regelmatig geveld door de harde knuisten van Megan, een door Hyser heerlijk lijzig neergezette kenau. En voor een grapje over Barry’s wellicht wat gejaagde seksleven draaien de makers hun hand ook al niet om. Vermakelijk.

Copyright Phil van Tongeren. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #0, maart 1992.

1 maart 1992
 • Titel
  The Flash II: Revenge of the Trickster
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Danny Bilson
 • Scenario
  Howard Chaykin, John Francis Moore
 • Cast
  John Wesley Shipp, Amanda Pays, Alex Désert, Mark Hamill
 • Taal
  English
 • Land
  USA
Meer FantasyMeer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.