Screenshot 2019 07 24 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 36: Wat is de toekomst van practical effects?

Screenshot 2019 07 24 Schokkend Nieuws Podcast PODCAST |De transformatie in AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON, het hoofd met poten in THE THING, de aftakeling van Jeff Goldblum in THE FLY: allemaal prachtige voorbeelden van de kracht van practical effects. Wat zijn de hoogtepunten van de kunstvorm, hoe is de huidige staat en wat ligt er in de toekomst? We praten erover met monstermaker Rolf te Booij.

Rolf is de oprichter van RFX Propmaking en werkte onder meer aan BRIMSTONE, SNEEKWEEK, PATSER en de korte film HET JUK. Momenteel maakt hij sculpturen voor het in 2020 te verschijnen ARTEMIS FOWL van Kenneth Branagh. We praten met hem over de dagelijkse praktijk van zijn werk en de mogelijkheden voor de toekomst van het vak. Vormt CGI alleen maar een bedreiging? Wie zijn de belangrijke monstermakers van nu? Maar ook hoogtepunten uit de filmgeschiedenis en oude helden komen voorbij: Dick Smith, Rick Baker, Stan Winston, Tom Savini…

Daarnaast bespreken we ANNABELLE COMES HOME, VENOM, CRAWL en het derde seizoen van TRUE DETECTIVE. We blikken vooruit op IT: CHAPTER 2, THE BATMAN en de LORD OF THE RINGS-televisieserie.

Ook heeft onze eigen Tim Koomen een update over zijn aankomende film MEET JIMMY.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!