Screenshot 2021 04 21 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Anaconda vs Deep Blue Sea

Screenshot 2021 04 21 Schokkend Nieuws PodcastJulius en Jasper bespreken twee monsterfilms uit de jaren negentig: ANACONDA (1997) en DEEP BLUE SEA (1999). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

Regisseur Luis Llosa had al aardig wat ervaring opgedaan bij pulpspecialist Roger Corman, toen hij Jennifer Lopez en Ice Cube de jungle in stuurde om het op te nemen tegen de titelfiguur van ANACONDA. Die achtergrond is duidelijk te zien in de vlotte monsterfilm, waarin die slang niet alleen mensen oppeuzelt, maar ze later ook nog ophoest om er nóg eens van te kunnen smikkelen! Ice Cube krijgt een paar aardige oneliners, maar het is Jon Voight die de sterren van de hemel schmiert.

Renny Harlin had ook zijn sporen wel verdiend (DIE HARD 2, CLIFFHANGER, THE LONG KISS GOODNIGHT en het in een eerdere afevering besproken A NIGHTMARE ON ELM STREET 4: THE DREAM MASTER), toen zijn DEEP BLUE SEA in 1999 de bioscopen onveilig maakte. De film over genetisch gemanipuleerde, superslimme haaien, is nu vooral bekend om een beroemde monoloog van Samuel L. Jackson, en natuurlijk het heerlijke titelnummer van co-ster LL Cool J, Deepest Bluest

Twee malle B-films over watermonsters. Jasper verdedigt ANACONDA, Julius DEEP BLUE SEA. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!