Screenshot 2021 04 07 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Lost Highway vs Mulholland Drive

Screenshot 2021 04 07 Schokkend Nieuws PodcastPODCAST |  Julius en Jasper bespreken twee films van David Lynch: LOST HIGHWAY (1997) en MULLHOLLAND DRIVE (2001). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

LOST HIGHWAY is een gitzwarte neo-noir-horrorfilm waarin saxofonist Fred Madison (Bill Pullman) een ware nachtmerrierit maakt. Een surrealistisch verhaal over identiteit, fantasie en ontsnappen aan de werkelijkheid, gesitueerd in een vreemdere versie van Hollywood. Die beschrijving is evengoed van toepassing op MULHOLLAND DRIVE, waarin actrice Betty (Naomi Watts) hoopt door te breken in de filmwereld. In het huis van haar tante treft ze een mysterieuze vrouw aan (Laura Harring), die aan geheugenverlies lijdt en geen idee heeft wie ze is.  Samen besluiten ze op zoek te gaan naar de oplossing van het raadsel.

Wie Lynch kent, weet dat zijn raadsels echter nooit (helemaal) opgelost worden. LOST HIGHWAY viel mede om die reden niet helemaal in goede aarde bij de pers. MULHOLLAND DRIVE, waarvan het merendeel oorspronkelijk bedoeld was als televisiepilot, bleek echter een lieveling onder de filmpers, en staat regelmatig bovenaan lijstjes van beste films van deze eeuw. 

Jasper verdedigt LOST HIGHWAY, Julius MULHOLLAND DRIVE. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!