Screenshot 2021 03 25 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: The People Under the Stairs vs Candyman

Screenshot 2021 03 25 Schokkend Nieuws PodcastPODCAST |  Julius en Jasper bespreken twee horrorfilms over racisme, klasse en de huizenmarkt: THE PEOPLE UNDER THE STAIRS (1991) en CANDYMAN (1992). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

In Wes Cravens THE PEOPLE UNDER THE STAIRS wordt de dertienjarige Fool door de vriend van zijn zus overgehaald om te helpen bij een inbraak in de suburbs, bij de huisbaas die hun buurt wil platgooien. Eenmaal binnen blijken de bewoners van het huis nog gewetenlozer dan verwacht: het bizarre echtpaar mishandelt hun dochter en houdt een groep verwilderde, kannibalistische jongens gevangen in de kelder. Craven maakt er geestig en scherp satirisch sprookje over gentrificatie van.

Gentrificatie is ook een van de grote thema’s in Bernard Rose’ CANDYMAN. Doctoraal-studente Helen Lyle doet onderzoek naar stadslegendes, en stuit zo op de verhalen over de titelfiguur: wie voor de spiegel staat en vijf keer zijn naam uitspreekt, zou direct belaagd worden door de Candyman. Haar onderzoek leidt haar naar Cabrini-Green, destijds de meest beruchte wijk van Chicago. CANDYMAN is naast de introductie van Tony Todds iconische schurk vooral een beklemmend, somber verhaal over mythevorming.

Jasper verdedigt THE PEOPLE UNDER THE STAIRS, Julius CANDYMAN. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!